Субота, 27 Листопада, 2021

Нове

Найпопулярніша страва з баклажанів: легендарні хрусткі баклажани

Хочу показати як приготувати незвичайну закуску. Сьогодні в меню: Хрусткі баклажани! Страва має велику популярність у всьому світі.

Готується цей делікатес дуже просто і, впевнено скажу, що ця закуска дуже сподобається вам і вашим гостям. Приготуйте за нашим рецептом ці апетитні хрусткі баклажани і ви вкотре переконаєтеся, що смачно не завжди дорого.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 5 шт
  • Томати – 2-3 шт
  • Кінза – 1 невеликий пучок
  • Смажений арахіс – 2-3 щіпки
  • Рослинна олія
  • Соус Sweet Chili
  • Крохмаль
  • Сіль

Приготування:

Баклажани очищаємо від шкірки та зрізаємо хвостики (баклажани бажано брати невеликих розмірів). Баклажани ріжемо впоперек на дві частини. На кожній половинці баклажану робимо вздовж глибокі надрізи (мають вийти “баклажанові квіточки”). У миску наливаємо холодну воду, насипаємо трохи солі та перемішуємо, щоб сіль повністю розчинилася. “Баклажанові квіточки” відправляємо у солону воду на 15-20 хвилин. Баклажани злегка віджимаємо від води і пересипаємо крохмалем (у середину “квіточки” також рясно висипаємо крохмаль). У каструлю наливаємо олію (олія має повністю покривати баклажани). На розпеченій олії обсмажуємо баклажани 2-3 хвилини. Обсмажені “квіточки” викладаємо на паперовий рушник і даємо їм час охолонути. Поки баклажани остигають нарізаємо томати, дрібно ріжемо кінзу і відправляємо все в миску. Додаємо в миску невелику кількість соусу sweet chili, пару крапель лимонного соку і перемішуємо. Баклажани, що остигли, закидаємо в каструлю з киплячою олією, обсмажуємо 2-3 хвилини і також викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. На тарілку викладаємо салат та баклажани. Баклажани поливаємо соусом Sweet Chili.

Страву посипаємо подрібненим у ступі арахісом і подаємо до столу. Страва готова, насолоджуємось смаком. Готуйте з нами та радуйте смачною їжею себе та своїх близьких. Смачного!



Нове


Не пропусти