Субота, 20 Квітня, 2024

Нове

Медовий бісквітний рулет: м’який, просочений рулет із приємним медовим смаком та кислинкою сметанного крему

Готуємо медовий бісквітний рулет! Рецепт на швидку руку. За смаком, як найсмачніший і просочений медовик.

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 5 яєць С1
  • 120 г цукру
  • 100 г борошна
  • дрібка солі
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 50 г меду
  • 50 г соняшникової олії, рафінованої
  • 2 ч. л. ванільного цукру

Крем:

  • 300 г сметани 25%
  • 50 г цукрової пудри
  • ваніль/ванільний цукор

Приготування:

Бісквіт:

Духовку включаю розігріватись до 170°С. Деко застелила пергаментом, зробила бортики.

Білки відокремлюю від жовтків, уважно щоб частина жовтка не потрапила до білків.

Білки переливаю в чисту та суху миску. Додаю щіпку солі та збиваю в пишну піну.

Потроху підсипаю приблизно половину цукру, вказаного у рецепті. Можна трохи більше.

Додаю ванільний цукор та збиваю до стійких піків.

До жовтків всипаю цукор, що залишився, і на високій або максимальній швидкості збиваю кілька хвилин. Вийде пишна, світла маса.

До жовтків підмішую збиті білки. Перемішую акуратно, намагаючись зберегти легкість.

Борошно змішую з розпушувачем і просіюю в миску. Перемішую.

Олію змішую з медом, додаю 1 ст.л. тіста. Все добре перемішую до однорідності.

*якщо мед густий, його потрібно попередньо нагріти до рідкого стану.

Вливаю у тісто. Перемішую. Готове бісквітне тісто виливаю на лист і розрівнюю.

Переношу до духовки. Бісквіт для рулетів, я випікаю у духовці на 2 рівні зверху. При 170 ° С – 25 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.

Бісквіт перевертаю на пергамент. Можна остудити, а можна одразу з духовки.

Знімаю пергамент та готую крем.

Крем:

Жирну сметану збиваю із цукровою пудрою та ваніллю. Сметану 25%.

2 ст.л крему відкладаю, щоб змастити рулет зверху.

Бісквіт вирівнюю по краях. Обрізки зберігаю для обсипання зверху.

На бісквіті, з одного боку, роблю насічки завглибшки 1-2 мм. Так бісквіт буде легше згорнути.

Викладаю крем та розрівнюю. Не доходжу до краю на 2 см.

Загортаю в рулет. Рулет замотують у пергамент і прибираю в холодильник на 2 години.

Я зібрала всі обрізки та крихти з пергаменту, на якому випікався бісквіт. За допомогою блендера подрібнюю в крихту.

Коли рулет просочиться, змащую його кремом, що залишився, і присипаю крихтою.

Медовий рулет готовий! Ніжний, повітряний, просочений. З приємним медовим смаком та кислинкою сметани!

Смачного!



Нове


Популярне