Нове

Мариновані кабачки за 1 годину (дуже простий спосіб)

Спосіб приготування дуже простий, тому що кабачки попередньо обсмажувати чи запікати не треба. Використовую їх у сирому вигляді, але готую їх так, що вони швидко маринуються. Маринад складається з простих продуктів, готується швидко та дає чудовий смак. Кабачки виходять з легким хрускотом, гарними, ароматними та дуже смачними.

Інгредієнти:

  • 500 г кабачка
  • 3 зубчики часнику
  • 5-6 гілочок кропу
  • 1,5 ст. л. оцту (9%)
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2 ч. л. меду (або цукру)
  • 2 щіпки меленого перцю
  • 2 щіпки солі

Приготування:

Використовую довгий кабачок із тонкою шкіркою. За допомогою овочечистки нарізаємо кабачок на тонкі пластини. За рахунок такої нарізки кабачок швидко маринуватиметься.

Відправляємо пластини кабачка в миску і посипаємо сіллю (доки не перемішуємо).

Для маринаду в миску викладаємо мед, пропущений через прес часник, вливаємо олію (оливкову), оцет і додаємо мелений перець. Добре перемішуємо. Мед можна замінити на цукор, а оцет на лимонний сік (3 ст. л.).

Відправляємо маринад у кабачки. Додаємо дрібно нарізаний кріп.

Обережно все перемішуємо, миску накриваємо і відправляємо в холодильник на 1 годину. Цього часу достатньо, щоб тонкі пластини кабачка добре замаринувалися.

Для гарної подачі скибочки кабачка закручуємо в рулетики, розміщуємо на тарілці та подаємо. Мариновані кабачки виходять в міру гострими, з легким хрускотом, дуже ароматними та смачними. Прекрасно підійдуть як закуска або як доповнення до других страв замість салату.

Смачного!!!

Нове

Популярне