Спосіб приготування дуже простий, тому що кабачки попередньо обсмажувати чи запікати не треба. Використовую їх у сирому вигляді, але готую їх так, що вони швидко маринуються. Маринад складається з простих продуктів, готується швидко та дає чудовий смак. Кабачки виходять з легким хрускотом, гарними, ароматними та дуже смачними.
Інгредієнти:
- 500 г кабачка
- 3 зубчики часнику
- 5-6 гілочок кропу
- 1,5 ст. л. оцту (9%)
- 1 ст. л. рослинної олії
- 2 ч. л. меду (або цукру)
- 2 щіпки меленого перцю
- 2 щіпки солі
Приготування:
Використовую довгий кабачок із тонкою шкіркою. За допомогою овочечистки нарізаємо кабачок на тонкі пластини. За рахунок такої нарізки кабачок швидко маринуватиметься.
Відправляємо пластини кабачка в миску і посипаємо сіллю (доки не перемішуємо).
Для маринаду в миску викладаємо мед, пропущений через прес часник, вливаємо олію (оливкову), оцет і додаємо мелений перець. Добре перемішуємо. Мед можна замінити на цукор, а оцет на лимонний сік (3 ст. л.).
Відправляємо маринад у кабачки. Додаємо дрібно нарізаний кріп.
Обережно все перемішуємо, миску накриваємо і відправляємо в холодильник на 1 годину. Цього часу достатньо, щоб тонкі пластини кабачка добре замаринувалися.
Для гарної подачі скибочки кабачка закручуємо в рулетики, розміщуємо на тарілці та подаємо. Мариновані кабачки виходять в міру гострими, з легким хрускотом, дуже ароматними та смачними. Прекрасно підійдуть як закуска або як доповнення до других страв замість салату.
Смачного!!!