Мариновані грибочки – це чудовий спосіб насолодитися смаком грибів протягом усього року. Цей рецепт варто спробувати через його простоту і вигідність. Він не потребує складних інгредієнтів і забезпечує можливість насолодитися смачними маринованими грибами в будь-який час. Цей домашній делікатес стане чудовим додатком до будь-якого столу!
Інгредієнти:
- Шампіньйони – 1 кг
- Вода – 1 л
- Гвоздика – 4 бутони
- Чорний перець – 9 горошин
- Кріп – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт
- Часник – 3 зубчики
- Болгарський перець – 1 шт
- Оцет (70%) – 1 ст. л
- Сіль, цукор – по 1 ст. л
Приготування:
Промийте гриби у кількох водах. Сваріть гриби протягом 1 години. Гриби варяться в об’ємі у 2-3 рази менше. Тому не обов’язково наливати багато води. Відварені гриби ретельно промийте в холодній воді. Відкиньте на друшляк, потім перекладіть в емальовану каструлю. У літрі холодної води розчиніть цукор і сіль. Поставте на вогонь. Як тільки вода почне кипіти, зняти з вогню і додати столову ложку оцту. Розчином залити гриби, додати гвоздику, горошки перцю, лаврові листки, пучок укропу і нарізані на часточки болгарський перець і часник. Залишити в прохолодному місці настоюватися принаймні одну добу.