Влітку, в розпал огіркового сезону, дуже часто роблю малосольні огірочки. Роблю по-різному і в розсолі та сухим способом. Цей спосіб зручний тим, що такі огірочки можна зробити навіть на природі, без посуду.
Нам будуть потрібні огірки і найпростіші спеції: сіль, перець, часник, лавровий лист, і кріп.
Огірочки бажано замочити на 1-2 години у холодній воді. Потім їх потрібно помити та обрізати з двох сторін хвостики.
Далі огірки перекладаємо в пакет і туди кладемо всі спеції, солі я кладу з розрахунку 1 ст.л., на 1 кг., огірків. Часник 3-4 зубчики, кілька горошин перцю і один, два лаврові листочки, якщо є лист смородини можна і його теж.
Пакет зав’язуємо і трясемо кілька секунд, щоби все перемішалося.
Пакет, щоб уникнути протікання, прибираємо в глибоку чашку і ставимо в холодильник на 3-4 години
Малосольні, хрусткі огірочки готові. Смачного!