Середа, 3 Березня, 2021

Стали відомі претенденти на анти-премію «Золота малина»

У Мережі з'явився розширений список (лонг-лист) кандидатів на «Золоту малину». Пізніше з нього буде сформований перелік номінантів премії, що відзначає найгірші роботи в кіно...

Нове

Лимонний кекс з глазур’ю! Смачно і красиво

Сьогодні для смачного сімейного чаювання я пропоную ось такий шикарний рецепт лимонного кексу. Незвичайний спосіб приготування тіста роблять кекс неймовірно повітряним і легким, як хмаринка! Ніжний аромат лимона гармонійно поєднується з шоколадним тістом, а кисленька глазур робить смак більш яскравим і насиченим. Світле і темне тісто змішуються і дають химерні візерунки і при цьому кожен шматочок на розрізі виходить унікальним і дуже цікавим. Мені дуже сподобався цей кекс за його супер легкість і ніжність!

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 4 жовтки
  • 4 білки
  • 75 мл рослинної олії
  • 70 мл води
  • 180 г цукру
  • 3 стол.л лимонного соку
  • 1.5 ч.л какао
  • 10 г ванільного цукру
  • 10 г розпушувача
  • 2 щіпки солі
  • цедра з одного лимона

Глазур

  • 3-4 стол.л лимонного соку
  • 8 стол.л цукрової пудри

Приготування:

  • В сотейник висипати цукор і влити воду. Поставити на вогонь і довести до кипіння і повного розчинення цукру.
  • До білків додати сіль і добре збити до щільної піни.
  • Не припиняючи збивання тонкою цівкою влити гарячий сироп. І збити ще 1-1.5 хвилини.
  • До жовтків додати ванільний цукор, цедру лимона, лимонний сік і рослинну олію.
  • Збити міксером.
  • Влити жовткову масу до білків і перемішати лопаткою.
  • Дальше в тісто просіяти борошно і розпушувач і знову акуратно перемішати.
  • У окрему миску відкласти 5 стол.л тіста і додати какао, перемішати.
  • Прямокутну форму застелити пергаментом. У мене форма розміром 25 на 10 см.
  • Викласти спочатку все світле тісто, а потім в середину шоколадне тісто.
  • Випікати лимонний кекс в розігрітій духовці при 180С близько 40-45 хвилин. Дивіться на особливості своєї духовки.
  • Готовий кекс вийняти з форми і остудити.
  • Для лимонної глазурі до цукрової пудри поступово додати сік і розтирати лопаткою до потрібної консистенції.
  • Готовою глазур’ю покрити кекс.

Смачного!

Також читайте: ЯБЛУЧНИЙ РУЛЕТ. ДУЖЕ ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ СМАЧНОГО РУЛЕТУ



Нове


Не пропусти