Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Літній пиріг з червоною смородиною!

Я обожнюю літо за його тепло і величезну різноманітність фруктів і ягід))) Адже з ними стільки всього можна приготувати і придумати! І будь-який десерт або випічка з ягодами відразу стає просто королівськими ласощами. А рецепт цього літнього пирога точно підкорить вас. У ньому мало тіста і воно легке і хрустке, і багато найніжнішої начинки. Ягоди смородини дуже добре підходять до цієї начинці, відтіняють її солодкість своєю легкою кислинкою. Це приголомшливо цікавий пиріг зі своєю родзинкою і смаком. Готуйте з любов’ю і приємного чаювання!

Інгредієнти:

Тісто

  • 270 г пшеничного борошна в / с
  • 1 яйце
  • 90 г цукру
  • 125 г м’якого вершкового масла
  • 1 ч.л розпушувача
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі

Начинка

  • 400 г сметани 20% жирності
  • 400 г сиру
  • 4 яйця
  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 10 г ванільного цукру
  • 300 г червоної смородини
  • 1 стол.л крохмалю для обсипання ягід

Приготування:

  • Для тіста з’єднати борошно, дрібку солі, цукор, ванільний цукор і розпушувач.
  • Додати яйце і масло. Все швидко перетерти руками в крихту.
  • Форму хрестоподібно застелити пергаментом. (Моя форма діаметром 24 см) І викласти, приблизно 2/3 тіста.
  • Розрівняти і злегка придавити рукою. Форму і тісто прибрати в холодильник на 15 хвилин.
  • За цей час підготувати начинку.
  • М’яке вершкове масло збити з цукром до посвітліния і легкості.
  • По одному додати яйця, кожен раз добре збиваючи міксером.
  • В кінці внести крохмаль і ванільний цукор, все коротко перемішати.
  • Окремо збити блендером сир і сметану до гладкого стану.
  • Об’єднати обидві маси міксером.
  • Виходить однорідна кремоподібна начинка.
  • До смородини додати столову ложку крохмалю і перемішати.
  • Далі на тісто викласти начинку.
  • Зверху рівномірно укласти ягоди смородини.
  • І присипати крихтою тіста.
  • Випікати пиріг в розігрітій духовці при 170 С близько 50-60 хвилин.
  • Залишити його в формі і повністю остудити.

Смачного!



Нове


Не пропусти