Салат з мідіями, свіжими овочами та зеленню, заправлений невеликою кількістю рослинної олії – відмінний варіант легкого сніданку або вечері, особливо для тих, хто стежить за своєю фігурою і дотримується низькокалорійного або дієтичного харчування.
Для приготування салату візьмемо продукти за списком. Мідії вибирайте тієї марки, якій довіряєте. Зазвичай вони продаються приготованими в розсолі чи олії – смачні й ті, й інші.
Інгредієнти:
- Мідії у розсолі (або в олії) – 80-100 г
- Свіжий помідор – 80 г
- Огірок свіжий – 70 г
- Цибуля червона – 20 г
- Яйця курячі (варені) – 1 шт.
- Сіль, чорний перець, зелень – до смаку.
- Рослинна олія для заправки – до смаку.
Приготування:
Огірок нарізаємо тонкими скибочками та викладаємо на тарілку.
Потім зверху розміщаємо часточки стиглого солодкого помідора. Вибирайте м’ясистий, щільний плід, щоб він був не дуже рідким.
Присолюємо і перчимо на власний смак. Посипаємо зверху овочі рубаною зеленню кропу, петрушки. Кількість зелені може бути будь-якою, але що більше, то смачніше.
Чистимо варене куряче яйце (можна замінити на перепелині) і ріжемо його часточками. Викладаємо поверх овочів і посипаємо нарізаною цибулею. У нашому випадку ми взяли червону соковиту цибулю, але цілком підійде і звичайна біла.
Мідії звільняємо від розсолу та викладаємо останнім верхнім шаром на овочі.
Злегка збризкуємо наш салат рослинною олією (соняшниковою або оливковою за бажанням), посипаємо зеленню і ще додаємо крапельку солі, якщо необхідно.
Легкий салат готовий. Подаємо відразу ж після приготування. Доповнити такий салат можна шматочком підсушеного в тостері хліба.
Смачного!