Нове

Ледачі голубці в духовці – покроковий рецепт з фото

Як же я люблю цей рецепт приготування ледачих голубців в духовці, готувати їх завжди одне задоволення – просто, легко і швидко. Не дарма його називають ледачим, нам не треба заздалегідь готувати капустяне листя і потім загортати в них фарш. Та до того ж, у нас виходить чудове і апетитне блюдо для обіду або вечері, яке можна подавати без гарніру, з порцією овочевого салату.

Приготувати голубці в духовці за цим рецептом можна з будь-якого м’ясного фаршу, я дуже люблю використовувати курячий, він і готується швидше і страва виходить ніжна і соковита. Кількість рису і самої капусти ви можете регулювати за своїм бажанням, від цього буде залежати смак голубців, будуть вони у вас більше м’ясні або овочеві. І нехай ліниві голубці з вигляду більше нагадують котлети, запечені в духовці, зате їх ніжний і приємний смак повністю виправдовує свою назву.

Інгредієнти

  • 500 г свіжої капусти
  • 500 г будь-якого м’ясного фаршу
  • 1 велика цибулина
  • 2/3 склянки вареного рису
  • сіль, перець, приправи за смаком
  • 1 ст ложка томатної пасти
  • 1 ч ложка майонезу
  • цибуля, морква для підливи
  • 1 ст ложка рослинної олії

Приготування

В першу чергу тонко шаткуємо капусту (я скористалася спеціальною теркою) і заливаємо гарячим окропом, залишаємо так до охолодження. І пам’ятайте, що чим тонше ми її нашаткуємо, тим ніжніше будуть голубці.

Потім зливаємо з неї воду і дуже добре віджимаємо, зайва волога нам не потрібна. Додаємо до капусти рис, курячий фарш, натерту на тертці цибулину, сіль, перець і ретельно вимішуємо до однорідної маси.

Злегка вологими руками формуємо ліниві голубці і викладаємо у форму для запікання або деко з високими бортиками, який ми попередньо злегка скроплюємо рослинною олією. Ставимо в попередньо розігріту до 190 ° С духовку на 20 хвилин.

За цей час для підливи змішуємо томатну пасту, майонез, додаємо води (близько однієї склянки), порізану цибулю, моркву і все перемішуємо.

Акуратно дістаємо форму з духовки, заливаємо голубці підливою і

знову ставимо запікатися ще хвилин на 20 – 25, до готовності і апетитною рум’яної.

Смачного.

Також читайте: ЗАМІСТЬ КОТЛЕТ. ТАК МАЛО, ХТО ГОТУЄ, А ДАРЕМНО. СМАЧНА ЗАКУСКА НА СВЯТКОВИЙ СТІЛ

Джерелоivkusnoiprosto

Нове

Популярне