М’ясні салати з фруктами відрізняються від інших незвичайним смаком та ароматом. В основному такі салати готую з курячим філе, а із фруктів додаю ананас, виноград, яблука, апельсини, ківі або гранат. Відмінним доповненням є твердий сир, горіхи, яйця та гриби. Як заправка може бути майонез, сметана або натуральний йогурт.
Сьогодні готую дуже смачний курячий салат із виноградом та волоськими горіхами. А як заправку використовую натуральний йогурт. Це чудове поєднання продуктів. Щоб приготувати цей цікавий салат, потрібно всього 4 продукти. Виноград робить салат соковитим і трохи солодким, курка ситною, а волоські горіхи дають приємний смак. Це дуже смачно та просто у приготуванні.
Інгредієнти:
- 300 г готового курячого філе
- 200 г винограду (чорний)
- 70 г волоських горіхів
- 160 г натурального йогурту
Приготування:
Волоські горіхи викладаємо в два поліетиленові пакети.
Закриваємо, ударяємо по них качалкою або молоточком і подрібнюємо не надто дрібно.
Для приготування використовую запечене філе курячої грудки, можна замінити на відварене. Нарізаємо філе на середні шматочки та відправляємо у миску.
Виноград розрізаємо навпіл і додаємо до курки. Виноград можна брати будь-якого кольору, але краще без кісточок, щоб не витрачати час на їхнє вилучення.
Додаємо волоські горіхи.
Доповнюємо все натуральним йогуртом (за бажанням можна додати трохи солі). Майонез для цього салату не підійде. Сметану можна використати, але вона дасть кислинку. Найкраще для салату підходить натуральний йогурт.
Добре все перемішуємо і даємо салату постояти 30 хвилин у холодильнику.
Готовий курячий салат з виноградом та горіхами перекладаємо в салатник, за бажанням прикрашаємо та подаємо на стіл. Солодкий соковитий виноград, хрусткі горіхи, ніжне куряче філе та йогурт – це дуже смачно!
Смачного!!!