Пропоную вашій увазі простий рецепт маринованих курячих стегенець у меді. Упевнений, любителям азіатської кухні ця страва особливо сподобається. Часниково-медовий соус чудово відтіняє смак курки та надає їй оригінальності та вишуканості.
Соковиті та ніжні шматочки курячих стегенець в апетитній глянцевій глазурі збудять усі ваші смакові рецептори. Приготуйте за нашим рецептом апетитні стегна і отримайте масу задоволення від смаку.
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 4 шт
- Часник – 6 зубчиків
- Мед – 1 ст. ложка
- Соєвий соус – 2 ст. ложки
- Водорості норі – 5 г
- Фільтрована вода – 1 л
- Борошно – 2 ст. ложки
- Крохмаль – 1 ст. ложка
- Цукор – 1 ст. ложка без гірки
- Сіль – 2 ст.ложки (без гірки)
Приготування:
Гострим ножем акуратно видаляємо внутрішню кістку разом із хрящами (шкіру обов’язково залишаємо). У чашу блендера насипаємо одну столову ложку цукру, дві столові ложки солі та відправляємо водорості норі. Водорості заливаємо 300 мл теплої води та пробиваємо все занурювальним блендером. Отриманий маринад проціджуємо через сито та додаємо ще 700 мл теплої води. Отриманим маринадом заливаємо курячі стегна і залишаємо маринуватися на дві години.
Мариновані стегна викладаємо та накриваємо паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу. У миску насипаємо борошно, крохмаль і обвалюємо стегенця з обох боків. У розігріту сковороду наливаємо олію і викладаємо стегенця шкірою вниз. Смажимо, не перевертаючи на середньому вогні 10 хвилин, неповністю прикривши сковороду кришкою, щоб виходила зайва пара. На другу розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо обсмажені стегна вже внутрішньою стороною вниз. Дрібно рубаємо часник і відправляємо на сковороду зі стегнами. Смажити також на середньому вогні 3-4 хвилини, періодично помішуючи. У сковороду додаємо одну столову ложку меду, зменшуємо вогонь і все ретельно перемішуємо. Додаємо соєвий соус та пару столових ложок води. Через 5-6 хвилин вимикаємо вогонь. Апетитні стегна викладаємо на тарілку, поливаємо медовим соусом і посипаємо дрібно нарізаним зеленим цибулькою.
Смачного!