Понеділок, 22 Квітня, 2024

Нове

Коли набридли звичайні паски, готую цей смачний “Крафін”: волокнистий, м’який, вологий

Сьогодні приготуємо смачну та гарну випічку “Крафін” із здобного тіста. Виходить в міру солодка із цитрусовою ноткою. Ідеально поєднуються хрумка шарувата скоринка з ніжним злегка вологим м’якушем.

Інгредієнти:

Для опари:

  • сухі дріжджі – 7 г (або свіжі 18 г)
  • цукор – 1 ст.л.
  • борошно – 1 ст.л.
  • молоко – 80 г

Тісто:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • дрібка солі
  • вершкове масло – 40 г
  • сік апельсина – 2 ст.л.
  • борошно – 300-350 г

Начинка:

  • родзинки – 100 г
  • вершкове масло – 80 г

Приготування:

У миску насипаємо 7 г сухих дріжджів, додаємо 1 ст. л. цукру, 80 г. теплого молока та 1 ст. л. борошна. Перемішуємо та відставляємо хвилин на 10.

Тим часом в іншу миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 100 г цукру, щіпку солі, 40 г м’якого вершкового масла і 2 ст. л. соку апельсина, ще можна додати цедру 1 апельсина чи лимона.

Перемішуємо та додаємо нашу опару, яку раніше зробили.

Перемішуємо і просіюємо порціями 300 або 350 г борошна. Як все борошно додали, починаємо вимішувати тісто руками доти, доки воно не перестане сильно липнути до рук.

Збираємо в кулю, кладемо назад у миску та накриваємо плівкою. Залишаємо на 40 хвилин, щоб піднялося.

Через якийсь час присипаємо стіл борошном, ділимо тісто на 2 частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт у формі прямокутника і змащуємо вершковим маслом 40 г.

Посипаємо родзинками. І скручуємо в рулет. З другою частиною тіста робимо те саме.

Спочатку скручуємо в равлик з одного краю. Потім з другого, але закручуючи вище другим шаром.

Акуратно перекладаємо у форму, застелену пергаментом. Накриваємо плівкою та залишаємо на столі ще на 30 хвилин.

Випікаємо у розігрітій духовці до 160 градусів 50 хвилин. Паска виходить незвичайна, дуже смачна і красива.

Випічка “Крафін” це по суті мікс круасана та мафіна. Тісто має розшаровуватися, злегка вологим і листковим.



Нове


Популярне