Смачні, ситні та апетитні. Якщо яйце не додавати в тісто, тоді можна готувати, як пісне блюдо, хто дотримується посту.
Інгредієнти:
Для картопляного тіста:
- Картопляне пюре – 1 кг
- Борошно – 100+50 г
- Цибуля середня – 2-3 шт
- Часник – 2-3 часточки
- Яйце – 1 шт
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Для начинки:
- Печериці – 700 г
- Сіль та перець – за смаком
- Рослинна олія – для обсмажування грибів та зразок
Приготування:
Картопляні зрази – це своєрідні пиріжки, з картопляного пюре з начинкою. Картопляні зрази – популярна страва в кухнях слов’янських народів. Начинка може бути м’ясна, грибна, сирна чи інша. Я приготувала зрази з грибною начинкою.
Картоплю в шкірці миємо і відварюємо в підсоленій воді, до готовності. У неочищеній картоплі зберігається багато корисних речовин. Картопля також можна відварити очищену, в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо і розминаємо картоплю гарячою.
Цибулю очищаємо, промиваємо, одну цибулину натираємо на середній тертці для картопляного пюре, іншу якщо невеликі, дві цибулини дрібно нарізаємо для грибної начинки.
Часник очищаємо, промиваємо та натираємо на тертці.
Пюре з’єднуємо з борошном, яйцем, цибулею, часником і перцем до смаку, ретельно розмішуємо. Борошно я додаю до пюре.
Гриби промиваємо, очищаємо та розрізаємо на смужки.
Подрібнену цибулю обсмажуємо на олії.
Кладемо смужки грибів до цибулі, солимо і перчимо на смак, обсмажуємо до готовності.
Картопляне тісто розділяємо на частини, з кожної частини формуємо круглі коржики.
На середину коржика кладемо грибну начинку, з’єднуємо щільно краї, надаючи форму пиріжка.
Розігріваємо сковороду з олією, укладаємо зрази і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
Обсмажені зрази складаємо на блюдо і подаємо з соусом на свій смак.
Смачного!