І фарш, і кабачки у цієї страви виходять ніжними, соковитими та дуже смачними. А вся річ у цікавій підготовці кабачків. За рахунок такої підготовки страва готується швидко. Подаю його як закуску в гарячому чи охолодженому вигляді та як основну гарячу страву. Це дуже соковито та смачно.
Інгредієнти:
- 300 г м’ясного фаршу
- 1 кабачок (750 г)
- 90 г напівтвердого сиру
- 1/2 шт. цибулі (середня)
- 4-5 ст. л. борошна
- 2-3 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Кабачки для приготування можна купувати будь-якого розміру. У мене один великий. За допомогою овочечистки видаляємо шкірку і нарізаємо на кружечки завтовшки близько 2 см (у мене вийшло 11 шт.).
У кружечків вирізаємо серцевину ножем або кондитерським кільцем.
Будь-який м’ясний фарш (у мене свинячий) доповнюємо сіллю та перцем. Цибулю та залишки кабачків натираємо на великій тертці. Кабачки трохи віджимаємо та відправляємо до фаршу. Добре перемішуємо.
Кільця з кабачків заповнюємо фаршем.
Обвалюємо в борошні і обсмажуємо в олії на сильному вогні з 2 сторін (за часом йде не більше 10 хвилин). Буде 2 партії. Кабачки стануть трохи м’якими, соки фаршу запечатаються усередині.
Обсмажені кабачки з фаршем перекладаємо на деко (у мене 2 невеликі), посипаємо зверху натертим сиром і запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах 10 хвилин.
Сир розплавиться і трохи зарум’яниться. Кабачок став трохи м’яким на сковороді, а після духовки він виходить дуже ніжним та соковитим. Фарш повністю готовий, він теж соковитий та ніжний. Аромат та смак у страви чудові. Подаємо фаршировані кабачки як основне блюдо або як закуску.
Смачного!!!