Субота, 20 Квітня, 2024

Нове

Кабачкова запіканка з фаршем: дуже смачний та простий рецепт смачної вечері для всієї родини

Зараз сезон кабачків, тож хочу приготувати кабачкову запіканку. Готується недовго, виходить дуже смачно та корисно – пішли готувати.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт. (середнього розміру)
  • фарш курячий – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • кріп – 1 пучок
  • сир – 60 г
  • сметана – 1 ст.л.
  • часник сушений – 1-2 ч.л.
  • сіль, чорний мелений перець
  • олія для змащування форми

Приготування:

Насамперед 2 середніх кабачки тремо на великій тертці, якщо у вас товста шкірка, то її зрізайте. Якщо є насіння, їх видаляйте.

Тепер додаємо до кабачків сіль і добре все перемішуємо. Відставляємо кабачки на 10 хвилин.

Цибулю та кріп нарізаємо, відправляємо до фаршу. У мене фарш з індички, ви можете використати абсолютно будь-який фарш, який вам подобається.

Далі фарш потрібно посолити, поперчити і ще додаю гранульований часник.

Перемішуємо і тепер потрібно злити зайвий сік із кабачків. Вбиваємо сюди 2 яйця та перекладаємо сюди наш фарш.

З’єднуємо всі інгредієнти і тепер залишилося все як слід перемішати.

Тепер у форму, змащену олією, викладаємо нашу кабачкову масу і розподіляємо по всій поверхні форми.

Форму можна брати абсолютно будь-яку – квадратну, прямокутну.
Потім буквально додаємо 1 ст. л. сметани і теж розрівнюємо поверхнею. Відправляємо цю красу в наперед розігріту духовку до 180 градусів на 35 хвилин.

Тепер дістаємо з духовки та зверху кладемо натертий сир, це за бажанням. Якщо сир не додаватимете, значить продовжуємо запікати 10 хвилин.

І все, кабачкова запіканка готова! Час приготування залежить від плити, так що дивіться, як підрум’яниться, витягуйте.

Час може коливатися від 45 хвилин до години. Вона добре тримає форму, а запах взагалі неймовірний.



Нове


Популярне