Складові:
- 250 г борошна
- 6 г сухих дріжджів
- 4 г солі
- 30 г вершкового масла або маргарину
- 100 мл молока
- 50 мл води
Для змазування верху:
- 1 жовток
- 5 г молока.
Приготування:
Змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо маргарин, молоко і воду.
Замішуємо м’яке тісто. Формуємо кулю і кладемо в миску або каструлю і накриваємо кришкою, ставимо в тепло на 90 хвилин.
Обминаємо і залишаємо ще на 10 хвилин.
Ділимо тісто на 2 частини, кожну частину розгортаємо в прямокутник, скручуємо і защипуємо краї.
Кладемо на деко, застелене пергаментом і залишаємо на настойку 30 хв.
Робимо надрізи і змащуємо жовтком з молоком. Випікаємо до готовності при 200С.