Нове

Хліб в магазині не купую – домашні батони!

Складові:

  • 250 г борошна
  • 6 г сухих дріжджів
  • 4 г солі
  • 30 г вершкового масла або маргарину
  • 100 мл молока
  • 50 мл води

Для змазування верху:

  • 1 жовток
  • 5 г молока.

Приготування:

Змішуємо всі сухі інгредієнти, додаємо маргарин, молоко і воду.

Замішуємо м’яке тісто. Формуємо кулю і кладемо в миску або каструлю і накриваємо кришкою, ставимо в тепло на 90 хвилин.

Обминаємо і залишаємо ще на 10 хвилин.

Ділимо тісто на 2 частини, кожну частину розгортаємо в прямокутник, скручуємо і защипуємо краї.

Кладемо на деко, застелене пергаментом і залишаємо на настойку 30 хв.

Робимо надрізи і змащуємо жовтком з молоком. Випікаємо до готовності при 200С.

Джерелоtopvkusniashki

Нове

Популярне