Нове

Готуємо кабачки по-італійськи

Напевно, у кожній країні є свої незвичайні страви із певних продуктів. Наприклад, кабачки, в різних країнах готують по-різному, і італійський рецепт заслуговує на особливу увагу. До речі, готувати за цим рецептом можна не лише кабачки, а й баклажани, і навіть молоду картоплю. Смак та аромат страви виходить просто дивовижним.

Отже, нам потрібна натуральна оливкова олія, суміш італійських трав, трохи сушеного часнику, чайна ложка солодкої гірчиці, чайна ложка лимонного соку, сіль і мелений перець, свіжі стиглі помідори – 3 – 4 штуки, кабачки – 3 штуки, сир – 300 грамів.

Сир можна взяти будь-який, хоча в оригінальному рецепті використовується моцарела. Також при бажанні можна додати у страву шинку, нарізавши її дуже тонкими скибочками, або бекон – у цьому випадку страва вийде ситніша і матиме нові нотки смаку.

У невеликій мисці змішуємо 3 – 4 столові ложки оливкової олії, гірчицю, сік лимона, додавши трохи цукру та солі, суміш італійських трав та 1 – 2 щіпки сушеного часнику. Добре перемішуємо. Форму для запікання або глибоке деко змащуємо оливковою олією.

Кабачки промиваємо, зрізаємо кінчики, після чого нарізаємо тонкими скибочками, не дорізаючи до краю.

Помідори та сир також нарізаємо тонкими скибочками.

Укладаємо підготовлені кабачки на лист, вставляючи в розрізи між скибочками по кружечку помідора і скибочку сиру. Якщо хочеться додати шинки або бекону – скибочки також додаємо до помідорів та сиру.

Поливаємо заготовки приготованою заправкою. Можна використовувати кулінарний пензель, щоб ретельно покрити приготовленою сумішшю всю поверхню заготовок, так, щоб соус проникав між скибочками.

Накриваємо форму шматком фольги. Ставимо у прогріту духовку. Температура 180 – 200 градусів, час запікання близько 40 – 45 хвилин – залежить від товщини кабачків. Після цього прибираємо фольгу і залишаємо форму в духовці ще хвилин на 5, щоб з’явилася скоринка.

Подаємо страву у гарячому вигляді з улюбленими соусами. Також чудовим доповненням до такої страви стануть печериці, обсмажені з цибулею, та м’який білий хліб.

Смачного!

Нове

Популярне