Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Готуємо апетитні млинці з грибами та сиром

На сьогодні існує безліч рецептів приготування млинців, які можуть виступати в ролі десерту або другої страви, гарячої або холодної закуски. Але, попри широке поширення і популярність, це блюдо не настільки просте в приготуванні, як здається. Якість млинців залежить від декількох умов: правильно приготоване тісто, досвід і майстерність кулінара. Але найбільш важливим фактором, мабуть, слід вважати правильний вибір сковороди.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 300 г
  • яйце куряче – 3 шт.
  • молоко – 200 мл
  • вода – 250 мл
  • цукор – 1 ст. лож.
  • олія – 100 мл.

Для начинки:

  • печериці свіжі – 400 г
  • цибуля – 1 головка
  • сир твердих сортів – 150 г
  • сіль – 1 ч. лож.

Приготування:

Починаємо процес готування з тіста для млинців. У чашку наливаємо воду, солимо, вбиваємо яйця і перемішуємо всі продукти віночком або міксером. Потім поступово, при постійному помішуванні всипаємо борошно. Суміш ретельно розмішуємо, щоб всі грудочки розійшлися і тісто набуло одноманітну консистенцію. Після цього вливаємо в чашку молоко, і знову все ретельно перемішуємо. Розігріваємо на сковороді олію і випікаємо млинці.

Наступним кроком приступаємо до приготування сирно-грибної начинки. Цибулю дрібно шаткуємо й обсмажуємо на сковороді до золотистого відтінку. Печериці промиваємо, ріжемо невеликими кубиками і викладаємо до цибулі. Разом їх слід обсмажувати на середньому вогні, регулярно помішуючи, ще протягом 5 хвилин. Після цього знімаємо сковороду з вогню і даємо грибам охолонути.

Сир натираємо на великій тертці і відправляємо в чашку з обсмаженими печерицями та цибулею. Всі інгредієнти добре перемішуємо. На великому блюді розстеляємо млинець, викладаємо ближче до одного краю 1,5 столових ложки начинки. Формуємо з млинця конвертик: спочатку загинаємо на фарш краї млинця, а потім скочуємо його у вигляді трубочки.

В результаті начинка буде щільно упакованою усередині такого конверта. Викладаємо начинені фаршем млинці на сковороду і обсмажуємо їх на повільному вогні з обох сторін протягом трьох хвилин. За цей час сир всередині млинця повинен розплавитися і зв’язати разом всі компоненти начинки. Готові млинці з грибами і сиром викладаються на блюдо і подаються на стіл гарячими, у вигляді окремої закуски.

Смачного!



Нове


Не пропусти