Середа, 28 Лютого, 2024

Нове

Французький відкритий пиріг: Кіш Лорен з беконом та цибулею

Французький відкритий пиріг з пісочного тіста – Кіш Лорен із смаком, що запам’ятовується, і простою начинкою.

Начинка до речі може бути будь-яка, експериментуйте під свої смаки – добавку попросять усі!

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 25 г
  • Яєчний жовток – 1 шт

Інгредієнти для начинки:

  • Цибуля – 250 г
  • Бекон – 250 г
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор – 0.5 ст. ложки
  • Лимон – 1 часточка
  • Білок яєчний – 1 шт
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Сир – 50 г
  • Консервована кукурудза – 2 ст. ложки

Приготування:

У миску з борошном відправляємо вершкове масло, цукор, яєчний жовток і добре вимішуємо. З тіста формуємо кульку, загортаємо в харчову плівку та відправляємо на 30 хвилин у холодильник. Півкільцями ріжемо цибулю, дрібними кубиками нарізаємо бекон. Цибулю з беконом відправляємо на сковороду і обсмажуємо на сильному вогні, додавши щіпку солі, кукурудзу та половину столової ложки цукру. Обсмажуємо до готовності цибулі та додаємо сік із часточки лимона.

“Тісто, що відпочило” рівномірно розподіляємо за формою для запікання (бажано використовувати форму зі знімним дном) і, щоб тісто не піднімалося протикаємо його по всій площі вилкою. З пергаменту вирізаємо кружок, накриваємо тісто і зверху насипаємо жменю нуту. Форму з тістом відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готовий корж дістаємо з духовки, видаляємо пергамент, нут і рівномірно розподіляємо приготовану начинку. У миску з яєчним білком додаємо сметану та дрібно натертий сир. Все ретельно перемішуємо та розподіляємо зверху начинки. Кіш відправляємо в духовку та запікаємо 15 хвилин при 200 градусах. Готовий пиріг дістаємо з духовки, чекаємо поки охолоне і подаємо до столу.



Нове


Популярне