П’ятниця, 29 Березня, 2024

Нове

Дивовижно пухкі булочки з цукром із домашнього тіста: ароматні та шалено смачні

Булочки виходять дуже м’які, ніжні, ароматні та дуже смачні! Приготування не потребує багато часу.

Інгредієнти:

  • Вода – 200 мл
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі – 8 г
  • Яйця – 2 штуки (1 у тісто + одне для змащування)
  • Борошно – 800 г
  • М’яке вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 50 г

Приготування:

У глибоку миску вливаємо воду, молоко, додаємо дріжджі, яйце і добре змішуємо до однорідності.

Потім всипаємо борошно і відразу ж руками замішуємо тісто. Накриваємо тісто рушником та залишаємо на 30 хвилин.

Перекладаємо тісто на стіл, поділяємо на дві частини, потім поділяємо на 10 частин.

Беремо по одній частині і розкочуємо на столі. Змащуємо розтопленим м’яким вершковим маслом.

Далі зверху накриваємо другою розкоченою частиною, знову змащуємо розтопленим маслом і робимо так зі всіма частинами тіста.

На останній посипаємо трохи борошна і розкочуємо качалкою. Потім згортаємо в рулетик і нарізаємо на шматочки.

Змащуємо деко вершковим маслом (моє деко діаметром 26 сантиметрів) і викладаємо булочки. Накриваємо рушником та залишаємо ще на 30 хвилин.

Потім змащуємо булочки збитим яйцем, зверху посипаємо цукром.

Випікаємо 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Смачного!



Нове


Популярне