П’ятниця, 12 Липня, 2024

Нове

Домашня лазанья з макаронами та фаршем у духовці

Готувати дома страви, на зразок ресторанної кухні, легко. Знаючи такі рецепти, як лазанья з макаронами та фаршем у духовці, ви зможете вражати кулінарними талантами та відмінним смаком. Ви дійсно відпочиватимете, поки духовка готує за вас приголомшливу вечерю на всю сім’ю.

Ваша апетитна лазанья з макаронами та фаршем у духовці може бути приготовлена ​​всього за годину-півтори. Вам не доведеться замішувати тісто і витрачати сили на його розкочування. Все, що потрібно – з’єднати рекомендовані інгредієнти, дотримуючись простих інструкцій.

Інгредієнти:

  • 500 г макаронів сирих;
  • 1 кг свинячо-яловичого фаршу;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 2-3 цибулини;
  • 50 мл молока;
  • 300 г сиру твердого вершкового;
  • 500 г вершків;
  • 3-4 ст. л. вершкового масла;
  • 2-3 ст. л. лікеру або віскі;
  • Свіжа сушена петрушка для прикраси;
  • Оливки за бажанням.

Приготування:

Відваріть макарони згідно з інструкціями на упаковці, змішайте з вершковим маслом.
Відміряйте близько 50 г сиру і відкладіть убік. Більшу частину сиру, що залишилася, натріть і додайте його до макаронів, добре перемішавши.

Якщо використовуєте оливки, дрібно наріжте їх і додайте до макаронів. Накрийте каструлю кришкою, відставте.

У фарш подрібніть на м’ясорубці чи ножем очищені цибулини. Туди ж пресуйте очищені зубчики часнику.

Розігрійте на середньому вогні сковороду, тонко змащену олією. На гарячу поверхню викладіть фарш, обсмажте. Перемішуйте, доки фарш не почне розділятися на дрібні частини. Безпосередньо перед зняттям з вогню додайте петрушку до смаку.

Коли м’ясна начинка готова, додайте її до макаронів, добре перемішайте всю суміш і знову накрийте кришкою.

У сотейник відміряйте молоко та вершки. Туди ж дрібно порубати часник. Поставте на середній вогонь, перемішуйте до загусання маси.

Форму для запікання злегка змастіть олією. Висипте у форму суміш із макаронів і фаршу рівним шаром. Розрівняйте, зверху вилийте вершкову суміш і випікайте близько 30-35 хвилин або до золотистого кольору. Натріть сир, рівномірно посипте ним всю лазанью і запікайте ще 5-6 хв.

Розділіть на порції, подайте гарячими.



Нове


Популярне