Готувати дома страви, на зразок ресторанної кухні, легко. Знаючи такі рецепти, як лазанья з макаронами та фаршем у духовці, ви зможете вражати кулінарними талантами та відмінним смаком. Ви дійсно відпочиватимете, поки духовка готує за вас приголомшливу вечерю на всю сім’ю.
Ваша апетитна лазанья з макаронами та фаршем у духовці може бути приготовлена всього за годину-півтори. Вам не доведеться замішувати тісто і витрачати сили на його розкочування. Все, що потрібно – з’єднати рекомендовані інгредієнти, дотримуючись простих інструкцій.
Інгредієнти:
- 500 г макаронів сирих;
- 1 кг свинячо-яловичого фаршу;
- 6 зубчиків часнику;
- 2-3 цибулини;
- 50 мл молока;
- 300 г сиру твердого вершкового;
- 500 г вершків;
- 3-4 ст. л. вершкового масла;
- 2-3 ст. л. лікеру або віскі;
- Свіжа сушена петрушка для прикраси;
- Оливки за бажанням.
Приготування:
Відваріть макарони згідно з інструкціями на упаковці, змішайте з вершковим маслом.
Відміряйте близько 50 г сиру і відкладіть убік. Більшу частину сиру, що залишилася, натріть і додайте його до макаронів, добре перемішавши.
Якщо використовуєте оливки, дрібно наріжте їх і додайте до макаронів. Накрийте каструлю кришкою, відставте.
У фарш подрібніть на м’ясорубці чи ножем очищені цибулини. Туди ж пресуйте очищені зубчики часнику.
Розігрійте на середньому вогні сковороду, тонко змащену олією. На гарячу поверхню викладіть фарш, обсмажте. Перемішуйте, доки фарш не почне розділятися на дрібні частини. Безпосередньо перед зняттям з вогню додайте петрушку до смаку.
Коли м’ясна начинка готова, додайте її до макаронів, добре перемішайте всю суміш і знову накрийте кришкою.
У сотейник відміряйте молоко та вершки. Туди ж дрібно порубати часник. Поставте на середній вогонь, перемішуйте до загусання маси.
Форму для запікання злегка змастіть олією. Висипте у форму суміш із макаронів і фаршу рівним шаром. Розрівняйте, зверху вилийте вершкову суміш і випікайте близько 30-35 хвилин або до золотистого кольору. Натріть сир, рівномірно посипте ним всю лазанью і запікайте ще 5-6 хв.
Розділіть на порції, подайте гарячими.