Це найпростіший і найшвидший рецепт домашнього морозива. Його зможе приготувати навіть дитина.
Інгредієнти:
- 250 мл вершків 33%
- щіпка ваніліну або 1 ч.л ванільного цукру
- 100 г згущеного молока
Приготування:
У холодні вершки додаємо щіпку ваніліну. Продукти збиваємо міксером, спочатку на невеликій швидкості, потім збільшуємо. Вершки збиваємо до пишності та м’яких піків.
Далі додаємо 100 г згущеного молока. Перемішуємо 1-2 хв. до однорідної консистенції. Консистенція стане рідкішою.
Морозиво переливаємо в контейнер для заморожування. Накриваємо і ставимо в морозилку на 4-5 год. У ході заморозки нічого не потрібно перемішувати. Поставили та забули.
Через якийсь час морозиво дістаємо з морозилки і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хв.
Потім розкладаємо по піалах і насолоджуємось.
На смак це вершкове морозиво. Воно в міру солодке, абсолютно без кристалів льоду.
Смачного!