Цей рецепт здивує кожного. Всього 2 інгредієнти, які є на кожній кухні, і ви зможете приготувати домашні цукерки.
Інгредієнти:
Для одного варіанта
- 160 мл згущеного молока
- 40 г какао
Для 2-го варіанта
- 100 мл згущеного молока
- 50 г какао
Приготування:
Для початку квадратну або прямокутну (13*9 см) ємність застеляємо харчовою плівкою.
160 мл згущеного молока розігріваємо до гарячого стану. У мене в мікрохвильовій печі пішло 40 с при 900 Вт. Можна розігріти у сотейнику на плиті.
У три заходи просіюємо через сито 40 г какао. Все какао відразу додавати не потрібно, його складно перемішувати.
У результаті маса густіє, в кінці вимішуємо її ложкою. За консистенцією вона, як густа паста.
Потім перекладаємо у підготовлений контейнер. Розрівнюємо ложкою. Накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на 1 год.
Для другого варіанта цукерок беремо 100 г згущеного молока і 50 г какао. Какао використовуйте смачний, не гіркий і хорошої якості.
Згущене молоко прогріваємо до гарячого стану. У два заходи просіюємо какао. Спочатку мішаємо ложкою, а потім руками. Готова маса щільна як твердий пластилін, замотуємо їх у харчову плівку. Ставимо також на 1:00 в холодильник.
Дошку присипаємо какао. Викладаємо шоколадну масу із контейнера. Видаляємо харчову плівку та посипаємо какао. Ножем розрізаємо на порційні цукерки.
Кожному шматочку надаємо форму квадратної цукерки. Маса липка, тому цукерку з усіх боків обвалюємо в какао.
Для другого варіанту дошку також присипаємо какао. Викладаємо щільну масу. Розрізаємо її на порційні шматки ножем. З кожного шматочка катаємо кульку, яку з усіх боків обвалюємо в какао.
Смачного!