Неділя, 13 Червня, 2021

Нове

Домашні булочки з корицею. Для рідних смачна випічка до чаю

Коли приходять вихідні, мені якось хочеться порадувати своїх рідних чимось смачненьким до чаю. Цими вихідними балувала домашніми булочками з корицею. Булочки мої чоловіки люблять, напевно, тому що в нашому будинку вони бувають рідко) Але з’їдаються завжди із задоволенням. Булочки з корицею зайшли на ура, простий рецепт і трохи часу. Смачні, ароматні і м’які домашні булочки.

Булочки з корицею:

тісто:

  • Борошно – 300 г
  • Молоко – 135 мл.
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сухі дріжджі – 1 ч.л
  • Дрібка солі

додатково:

  • Масло – 30 г
  • Кориця на смак
  • Цукор за смаком

Приготування:

Готуємо всі інгредієнти для булочок з корицею і починаємо готувати.

  • Для початку приготуємо опару. В молоці, обов’язково теплому, розводимо дріжджі і 1 ст.л цукру. Ставимо в тепле місце на 10-15 хвилин. Якщо вас немає теплого місця, то часу може знадобитися більше. Опара повинна покритися пінною шапочкою. З власного досвіду можу сказати, що якщо шапочки немає, тісто не підніметься. Зазвичай відбувається це, якщо дріжджі не свіжі. Слідкуйте за цим уважно, навіть нормальний термін дріжджів не дає гарантії.
  • У глибоку чашу просіваємо борошно з сіллю.
  • Іншу половину молока нагріваємо до гарячого стану і розчиняємо в ньому вершкове масло.
  • Додаємо до молока з маслом 1 ст.л цукру. Перемішуємо.
  • Туди ж 1 яйце і все перемішати виделкою.
  • Всю цю суміш виливаємо в борошно і перемішуємо виделкою, щоб в подальшому було легше замішувати тісто.
  • Тепер в тісто відправляємо готову опару. Замішуємо тісто руками. При необхідності додати трохи борошна, щоб тісто не прилипало до рук. Вимішуємо тісто 7-10 хвилин.
  • Готове тісто накриваємо і прибираємо в тепле місце на 2 години.
  • Коли тісто добре піднялося, можна формувати булочки. Робочу поверхню посипаємо борошном і розгортаємо тісто.
  • Тісто змащуємо 15 г (+ -) розтопленого масла, посипаємо корицею до смаку і цукром. Рукою трохи притискаємо начинку, щоб не розсипалася.
  • Нарізаємо тісто на смужки і звертаємо трубочки. Краї скріплюємо.
  • Булочки викладаємо на деко, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
  • Потім булочки змащуємо розтопленим вершковим маслом (або яйцем). Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 25 хвилин.
  • Готові булочки з корицею посипаємо цукровою пудрою.

Смачного!



Нове


Не пропусти