Коли приходять вихідні, мені якось хочеться порадувати своїх рідних чимось смачненьким до чаю. Цими вихідними балувала домашніми булочками з корицею. Булочки мої чоловіки люблять, напевно, тому що в нашому будинку вони бувають рідко) Але з’їдаються завжди із задоволенням. Булочки з корицею зайшли на ура, простий рецепт і трохи часу. Смачні, ароматні і м’які домашні булочки.
Булочки з корицею:
тісто:
- Борошно – 300 г
- Молоко – 135 мл.
- Яйце – 1 шт
- Цукор 2 ст.л.
- Вершкове масло – 30 г
- Сухі дріжджі – 1 ч.л
- Дрібка солі
додатково:
- Масло – 30 г
- Кориця на смак
- Цукор за смаком
Приготування:
Готуємо всі інгредієнти для булочок з корицею і починаємо готувати.
- Для початку приготуємо опару. В молоці, обов’язково теплому, розводимо дріжджі і 1 ст.л цукру. Ставимо в тепле місце на 10-15 хвилин. Якщо вас немає теплого місця, то часу може знадобитися більше. Опара повинна покритися пінною шапочкою. З власного досвіду можу сказати, що якщо шапочки немає, тісто не підніметься. Зазвичай відбувається це, якщо дріжджі не свіжі. Слідкуйте за цим уважно, навіть нормальний термін дріжджів не дає гарантії.
- У глибоку чашу просіваємо борошно з сіллю.
- Іншу половину молока нагріваємо до гарячого стану і розчиняємо в ньому вершкове масло.
- Додаємо до молока з маслом 1 ст.л цукру. Перемішуємо.
- Туди ж 1 яйце і все перемішати виделкою.
- Всю цю суміш виливаємо в борошно і перемішуємо виделкою, щоб в подальшому було легше замішувати тісто.
- Тепер в тісто відправляємо готову опару. Замішуємо тісто руками. При необхідності додати трохи борошна, щоб тісто не прилипало до рук. Вимішуємо тісто 7-10 хвилин.
- Готове тісто накриваємо і прибираємо в тепле місце на 2 години.
- Коли тісто добре піднялося, можна формувати булочки. Робочу поверхню посипаємо борошном і розгортаємо тісто.
- Тісто змащуємо 15 г (+ -) розтопленого масла, посипаємо корицею до смаку і цукром. Рукою трохи притискаємо начинку, щоб не розсипалася.
- Нарізаємо тісто на смужки і звертаємо трубочки. Краї скріплюємо.
- Булочки викладаємо на деко, накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
- Потім булочки змащуємо розтопленим вершковим маслом (або яйцем). Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 25 хвилин.
- Готові булочки з корицею посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!