Це просто неймовірний рецепт. Якщо додати звичайнісінький молодий кабачок, тоді ми отримаємо бюджетний і нереально смачний шоколадний пиріг брауні.
Інгредієнти:
Для тіста
- 150 г шоколаду
- 130 г цукру
- 2 яйця С1
- 50 г вершкового масла
- 50 мл олії
- 130 г пшеничного борошна
- 30 г какао
- 10 г ванільного цукру
- 1 ч.л соди без гірки
- 0,5 ч.л солі
- 200 г кабачка
Для помадки
- 60 мл молока
- 60 г цукру
- 20 г какао
- 30-40 г масла
Приготування:
Для початку у вогнетривкий посуд ламаємо шматочками 150 г шоколаду чорного або молочного (у мене пористий, 75 г чорного та 75 г молочного). До нього додаємо 50 г масла.
Продукти розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 20 с. Прогріли 20 с і перемішуємо. Повинна вийде гладка однорідна суміш. Ненадовго її відкладаємо.
Далі готуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 130 г цукру (якщо використовуєте тільки чорний шоколад, тоді додайте цукру більше) всипаємо 0,5 ч.л солі і 10 г ванільного цукру.
Перемішуємо віночком 2-3 хв до однорідності. Далі вливаємо 50 мл рафінованої олії і перемішуємо.
Підготуємо сухі інгредієнти. До 130 г борошна всипаємо 30 г какао та 1 ч.л соди без гірки. Перемішуємо.
Порційно просіюємо сухі інгредієнти в яєчну суміш.
Лопаткою замішуємо тісто. Воно виходить густим, повільно стікає з лопатки.
200 г молодого кабачка очищаємо від шкірки. Далі натираємо його на дрібній тертці. Не вичавлюючи сік, додаємо кабачок у тісто. Перемішуємо.
Тісто стане рідкішим. Наприкінці додаємо розтоплений шоколад. Перемішуємо.
У скляну форму викладаємо аркуш пергаменту. У мене розмір 20*29 або 23*23 см. Виливаємо тісто та розрівнюємо. Воно вийшло середнє за густотою.
Випікаємо пиріг при 175 * 35 хв в заздалегідь розігрітій духовці. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона має бути сухою.
За бажанням у готового пирога обрізаємо нерівні краї і ставимо на дошку, щоб пиріг охолонув.
Далі приготуємо помадку. У каструлю або сотейник з товстим дном можна в сковороду, виливаємо 60 мл молока, додаємо 60 г цукру і 20 г какао. Перемішуємо. Варимо помадку на середньому нагріванні при постійному помішуванні до закипання і кип’ятимо 1 хв. Знімаємо з плити та додаємо 30-40 г вершкового масла. Перемішуємо. Потім даємо охолонути до кімнатної температури.
Покриваємо пиріг помадкою. Прикрашаємо м’ятою або ягодами.
Структура у брауні пухка та мокра одночасно. Він ніжний, в міру солодкий, не нудотний. Десерт супер шоколадний, дуже смачний. Кабачок та сода абсолютно не відчуваються. Волокна кабачка також не видно.
Пиріг дуже смачний, дуже раджу його спробувати.