Нове

Бюджетний рецепт шоколадного, соковитого, ніжного брауні

Це просто неймовірний рецепт. Якщо додати звичайнісінький молодий кабачок, тоді ми отримаємо бюджетний і нереально смачний шоколадний пиріг брауні.

Інгредієнти:

Для тіста

  • 150 г шоколаду
  • 130 г цукру
  • 2 яйця С1
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл олії
  • 130 г пшеничного борошна
  • 30 г какао
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л соди без гірки
  • 0,5 ч.л солі
  • 200 г кабачка

Для помадки

  • 60 мл молока
  • 60 г цукру
  • 20 г какао
  • 30-40 г масла

Приготування:

Для початку у вогнетривкий посуд ламаємо шматочками 150 г шоколаду чорного або молочного (у мене пористий, 75 г чорного та 75 г молочного). До нього додаємо 50 г масла.

Продукти розтоплюємо на паровій бані або в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 20 с. Прогріли 20 с і перемішуємо. Повинна вийде гладка однорідна суміш. Ненадовго її відкладаємо.

Далі готуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 130 г цукру (якщо використовуєте тільки чорний шоколад, тоді додайте цукру більше) всипаємо 0,5 ч.л солі і 10 г ванільного цукру.

Перемішуємо віночком 2-3 хв до однорідності. Далі вливаємо 50 мл рафінованої олії і перемішуємо.

Підготуємо сухі інгредієнти. До 130 г борошна всипаємо 30 г какао та 1 ч.л соди без гірки. Перемішуємо.

Порційно просіюємо сухі інгредієнти в яєчну суміш.

Лопаткою замішуємо тісто. Воно виходить густим, повільно стікає з лопатки.

200 г молодого кабачка очищаємо від шкірки. Далі натираємо його на дрібній тертці. Не вичавлюючи сік, додаємо кабачок у тісто. Перемішуємо.

Тісто стане рідкішим. Наприкінці додаємо розтоплений шоколад. Перемішуємо.

У скляну форму викладаємо аркуш пергаменту. У мене розмір 20*29 або 23*23 см. Виливаємо тісто та розрівнюємо. Воно вийшло середнє за густотою.

Випікаємо пиріг при 175 * 35 хв в заздалегідь розігрітій духовці. Готовність перевіряємо зубочисткою, вона має бути сухою.

За бажанням у готового пирога обрізаємо нерівні краї і ставимо на дошку, щоб пиріг охолонув.

Далі приготуємо помадку. У каструлю або сотейник з товстим дном можна в сковороду, виливаємо 60 мл молока, додаємо 60 г цукру і 20 г какао. Перемішуємо. Варимо помадку на середньому нагріванні при постійному помішуванні до закипання і кип’ятимо 1 хв. Знімаємо з плити та додаємо 30-40 г вершкового масла. Перемішуємо. Потім даємо охолонути до кімнатної температури.

Покриваємо пиріг помадкою. Прикрашаємо м’ятою або ягодами.

Структура у брауні пухка та мокра одночасно. Він ніжний, в міру солодкий, не нудотний. Десерт супер шоколадний, дуже смачний. Кабачок та сода абсолютно не відчуваються. Волокна кабачка також не видно.

Пиріг дуже смачний, дуже раджу його спробувати.

 

Нове

Популярне