Вівторок, 16 Липня, 2024

Нове

Беру склянку кефіру, яйця та 15 хвилин: вологий шоколадний торт до чаю  без терезів та міксера

Дуже смачний та легкий у приготуванні торт із найдоступніших продуктів! Шоколадний торт виходить ніжний, вологий – шматочок буквально тане в роті! Жодних ваг і міксера – все дуже просто.

Інгредієнти:

бісквіт

  • Склянка 250 мл
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукровий пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яйця курячі – 3 штуки
  • Сіль – щіпка
  • Рослинна олія – 3 столові ложки
  • Какао-порошок – 3 столові ложки
  • Сода харчова – 1 чайна ложка

крем

  • Лимонний сік – 1 лимона (невеликого)
  • Сметана – 400 грамів (20-25% жирності)
  • Згущене молоко – 350 грамів

Приготування:

У чашку вбиваємо яйця, всипаємо сіль, цукровий пісок і змішуємо вінчиком.

Додаємо кефір, олію та перемішуємо.

Просіюємо борошно з какао-порошком і содою, все добре перемішуємо.

Форму 20 см застилаємо пергаментом та виливаємо шоколадне тісто. Випікаємо 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.

Розрізаємо на три коржі (зрізавши трохи верхівку для подальшої крихти).

У миску викладаємо згущене молоко, вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо.

Викладаємо сметану та перемішуємо.

У форму викладаємо один корж, зверху змащуємо кремом. Потім кладемо другий корж, крем, знову корж, змащуємо все кремом і посипаємо крихтою. Дати просочитися в холодильнику кілька годин.



Нове


Популярне