Неділя, 16 Червня, 2024

Нове

Беру пачку сметани та 0,5 кг яблук – печу простий яблучний пиріг з осінньою ноткою

Сьогодні печемо яблучний пиріг із суфле. Готується просто, з доступних продуктів, виходить в міру солодкий, з найніжнішим повітряним кремом-суфле та ароматним яблучним шаром. Кожен шматочок пирога буквально тане у роті!

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно-250 г
  • сіль – щіпка
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • вершкове масло (холодне) – 90 г
  • цукор – 40 г
  • жовтки – 2 шт.

Яблучний шар:

  • яблука – 500 г
  • цукор – 40 г
  • вершкове масло – 20 г

Суфле:

  • білки – 2 шт.
  • сіль – щіпка
  • цукор – 40 г
  • ванільний цукор – 1 ч.л.
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г
  • сметана – 400 г

Приготування:

У борошно додаємо щіпку солі, 1 ч.л. розпушувача та 90 г холодного вершкового масла. Руками перетираємо все в дрібну крихту. Борошна беремо 250 г.

Тепер у борошняну суміш висипаємо 40 г цукру і кладемо 2 жовтки, руками перемішуємо до однорідності і пересипаємо крихту у форму діаметром 20 см.

Буквально 3-4 ст. крихти залишаємо, щоб посипати нею пиріг зверху.
Розрівнюємо крихту, потім руками робимо бортики і добре утрамбовуємо. У нас виходить основа для пирога. Ставимо форму в холодильник на час приготування начинки.

Один із шарів у нас буде яблучний. Для цього 500 г яблук нарізаємо невеликими шматочками і томимо їх на сковороді з цукром (40 г) та невеликою кількістю вершкового масла (20 г).

Яблука мають стати м’якими. Від шкірки їх не очищаю. Даємо яблучній начинці охолонути і приготуємо крем-суфле.

Для цього в чашу міксера виливаємо 2 білки, додаємо щіпку солі, 40 г білого цукру та 1 ч.л. ванільного цукру. Встановлюємо чашу на міксер та збиваємо білки за допомогою насадки віночок до стійких піків.

А тепер до збитих білків відправляємо 30 г крохмалю та 400 г сметани кімнатної температури.

Сметану можна брати будь-якої жирністю, а крохмаль рекомендую у випічці та десертах використовувати кукурудзяний. Він краще розчиняється і не дає ніякого присмаку. З’єднуємо всі інгредієнти разом і готовий крем-суфле.

Дістаємо з холодильника охолоджене тісто, викладаємо яблучну начинку, що остигнула, розрівнюємо її і виливаємо сметанний крем.

Вирівнюємо поверхню пирога і посипаємо крихтою, що залишилася.

Ставимо пиріг випікатися в попередньо нагріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин. Режим: верх-низ без конвекції.

Суфле під час випікання відчутно підніметься і потріскається – не переживайте, це нормально. При остиганні суфле осяде і великих і глибоких тріщин видно не буде.
Даємо пирогу повністю охолонути і виймаємо із форми. Подивіться, який пиріг виходить високий та рівний!

Ніжне, повітряне суфле та ароматна яблучна начинка роблять цей пиріг по-справжньому смачним. З таким пирогом точно можна зустрічати осінь і влаштовувати найчастіше сімейні чаювання!

Смачного!



Нове


Популярне