Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Баклажани з печерицями та часником

Тушкуємо баклажани з грибочками і часником. Для цього використовуємо цілі печериці невеликого розміру. До основних компонентів додаємо додаткові овочі – цибулю, перець і помідори. Велика кількість часнику своїм запахом і смаком наскрізь просочує всі овочі, роблячи блюдо пікантним і ароматним. Таке рагу з сезонними овочами та грибами завжди буде доречне на столі, його можна подати, як теплим, так і холодним.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Печериці – 150 г
  • Часник – 6 зубчиків
  • Свіжа зелень – 20 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Гострий перець – за смаком

Приготування:

Баклажани наріжте часточками, присипте сіллю, перемішайте, дайте постояти 10 хвилин, щоб овоч пустив сік.

Баклажани обсмажте в олії в окремій сковороді до готовності приблизно 7-10 хвилин.

Цибулю наріжте дрібними кубиками, обсмажте до напівпрозорості в олії. До цибулі додайте солодкий перець, нарізаний смужками. Овочі смажте 5 хвилин до м’якості.

Дрібні гриби ретельно вимийте, обсмажте їх в цілому вигляді 3 хвилини, злегка посоліть.

Всі смажені овочі перекиньте в сковороду до грибів, перемішайте.

Помідори наріжте дрібними кубиками, додайте до основного складу. У цей момент присипте суміш спеціями, додайте подрібнений часник.

Суміш тушкуйте на невеликому вогні близько 5-8 хвилин. Помідори пустять досить соку, тому воду при тушкуванні додавати не потрібно.

За кілька хвилин до кінця процесу всипте рубану зелень, перемішайте.

Готову страву перекладіть в тарілку, подайте до столу.

Смачного!



Нове


Не пропусти