Овочі з м’ясом – блюдо, яке складно переоцінити. Пропоную приготувати цей мікс в китайському стилі, використовуючи кисло-солодкий соус. Буде дуже смачно!
Інгредієнти:
- свинина – 300-400 г
- баклажан – 1 шт. великий
- болгарський перець – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- кінза – 1 пучок
- часник – 5-6 зубчиків
- свіжий імбир – шматочок
- червоний перець кочукару (гірко-солодкий) сухий мелений – 1 ст.л. (Або по 0,5 ст.л.
- паприки і червоного гострого перцю)
- соєвий соус – 3 ст.л. + 5 ст.л.
- яблучний оцет – 2 ст.л.
- рослинна олію для фритюру
- крохмаль – 2 ст.л. + 2 ст.л. + 2 ч.л.
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- вода – 2 ст.л.
- кунжут
Приготування:
Свинину з невеликим жировим прошарком наріжте тонкими скибочками і складіть в миску. Налийте 3 ст.л. соєвого соусу і рукою добре вимішайте. Посипте 2 ст.л. крохмалю, знову перемішайте і відставте в сторону.
У баклажанів очистіть половину шкірки, чергуючи темні і світлі смуги. Наріжте плоди великими шматочками. Цибулю і перець також подрібніть великими квадратами.
Складіть синенькі в миску, засипте 2 ст.л. крохмалю, руками перемішайте, рівномірно розподіляючи панірування.
Порубайте три зубчики часнику ножем і додайте до 5 ст.л. соєвого соусу. Також в заправку покладіть пару ложок яблучного оцту, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі і 1 ст.л. червоного перцю.
Невеликий шматочок імбиру дрібно наріжте, також наріжте кінзу і ще 3 зубчики часнику.
Налийте в сковороду багато рослинної рафінованої олії і обсмажте в ньому спочатку шматочки баклажанів на сильному вогні до зарум’янювання.
Викладіть готові овочі на паперові серветки, щоб стік зайвий жир.
Далі також у великій кількості олії обсмажте свинину з двох сторін. Оскільки пластинки тонкі, вони швидко приготуються, стануть золотистими. Їх теж покладіть відпочивати на паперові рушники.
У сковороду налийте трохи олії і обсмажте часник і імбир буквально кілька секунд. Додайте до них цибулю, готуйте ще хвилину. Наступним покладіть перець і смажте ще 2 хвилини. Важливо, щоб овочі залишилися хрусткими і не розм’якшилися.
Додайте м’ясо і баклажани, залийте соусом і, помішуючи, готуйте 3-4 хвилини.
Змішайте 2 ст.л. води з такою ж кількістю крохмалю. Залийте рідиною блюдо, щоб згустити його. Перемішайте і додайте кінзу. Через пів хвилини знімайте з вогню.
Подаються такі баклажани з м’ясом по-китайськи з кунжутом.
Це смакота!