Нове

Баклажани з м’ясом в кисло-солодкому соусі

Овочі з м’ясом – блюдо, яке складно переоцінити. Пропоную приготувати цей мікс в китайському стилі, використовуючи кисло-солодкий соус. Буде дуже смачно!

Інгредієнти:

  • свинина – 300-400 г
  • баклажан – 1 шт. великий
  • болгарський перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • кінза – 1 пучок
  • часник – 5-6 зубчиків
  • свіжий імбир – шматочок
  • червоний перець кочукару (гірко-солодкий) сухий мелений – 1 ст.л. (Або по 0,5 ст.л.
  • паприки і червоного гострого перцю)
  • соєвий соус – 3 ст.л. + 5 ст.л.
  • яблучний оцет – 2 ст.л.
  • рослинна олію для фритюру
  • крохмаль – 2 ст.л. + 2 ст.л. + 2 ч.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • вода – 2 ст.л.
  • кунжут

Приготування:

Свинину з невеликим жировим прошарком наріжте тонкими скибочками і складіть в миску. Налийте 3 ст.л. соєвого соусу і рукою добре вимішайте. Посипте 2 ст.л. крохмалю, знову перемішайте і відставте в сторону.

У баклажанів очистіть половину шкірки, чергуючи темні і світлі смуги. Наріжте плоди великими шматочками. Цибулю і перець також подрібніть великими квадратами.

Складіть синенькі в миску, засипте 2 ст.л. крохмалю, руками перемішайте, рівномірно розподіляючи панірування.

Порубайте три зубчики часнику ножем і додайте до 5 ст.л. соєвого соусу. Також в заправку покладіть пару ложок яблучного оцту, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі і 1 ст.л. червоного перцю.

Невеликий шматочок імбиру дрібно наріжте, також наріжте кінзу і ще 3 зубчики часнику.

Налийте в сковороду багато рослинної рафінованої олії і обсмажте в ньому спочатку шматочки баклажанів на сильному вогні до зарум’янювання.

Викладіть готові овочі на паперові серветки, щоб стік зайвий жир.

Далі також у великій кількості олії обсмажте свинину з двох сторін. Оскільки пластинки тонкі, вони швидко приготуються, стануть золотистими. Їх теж покладіть відпочивати на паперові рушники.

У сковороду налийте трохи олії і обсмажте часник і імбир буквально кілька секунд. Додайте до них цибулю, готуйте ще хвилину. Наступним покладіть перець і смажте ще 2 хвилини. Важливо, щоб овочі залишилися хрусткими і не розм’якшилися.

Додайте м’ясо і баклажани, залийте соусом і, помішуючи, готуйте 3-4 хвилини.

Змішайте 2 ст.л. води з такою ж кількістю крохмалю. Залийте рідиною блюдо, щоб згустити його. Перемішайте і додайте кінзу. Через пів хвилини знімайте з вогню.

Подаються такі баклажани з м’ясом по-китайськи з кунжутом.

Це смакота!

Нове

Популярне