Четвер, 13 Травня, 2021

Ірина Федишин посадила картоплю і знову повеселила мережу

Співачка Ірина Федишин знову дала привід дотепникам в мережі продемонструвати свої таланти. Артистка показала, як разом з сім'єю садить картоплю. На цей раз в...

Нове

Аромат на весь будинок. Пиріг з корицею та штрейзелем

Холодним ранком приємно з’їсти шматочок пирога з корицею. запиваючи чашкою гарячого чаю або міцної кави. Ніжний і м’який усередині і з хрусткою скоринкою зовні. Готувати легко і просто. Ще один рецепт в скарбничку зимових пирогів.

Інгредієнти:
тісто:

  • 2 склянки борошна (320 г)
  • 115 г м’якого вершкового масла
  • 1 стакан сметани (250 г)
  • 1 стакан цукру (240 г)
  • 2 яйця
  • 1 пакет ванільного цукру (10 г)
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. соди
  • 1/4 ч. л. солі

начинка:

  • 1 стакан цукру (240 г)
  • 1,5 ст. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. какао

штрейзель:

  • 1,75 склянки борошна (260 г)
  • 3/4 склянки цукру (160 г)
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 115 г розтопленого вершкового масла

Приготування:

  • Для приготування штрейзеля масло розтоплюємо і остуджуємо. Змішуємо в мисці цукор, сіль, борошно і корицю. Додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Отриману крихту відставляю в сторону
  • У просіяне борошно додаємо розпушувач, соду і сіль.
  • Масло збиваємо з цукром і ванільним цукром на середній швидкості до стану легкого крему (приблизно 5 хвилин). Додаємо по черзі два яйця, кожен раз збиваємо масу, поки яйця повністю не змішаються з маслом.
  • У яєчно-масляну суміш додаємо половину борошняної суміші, добре збиваємо, додаємо сметану добре збиваємо, додаємо борошно, що залишилося і перемішую до однорідності.
  • Викладаємо половину тіста в форму, вистелену пергаментним папером (у мене форма 23 * 23 см) і розрівнюємо лопаткою.
  • Робимо начинку. Змішуємо цукор, корицю і какао. Посипаємо цією сумішшю тісто.
  • Викладаємо тісто. Потім посипаємо штрейзельною крихтою.
  • Випікаємо 55-60 хвилин в духовці, розігрітій до 180С. Дістаємо з духовки і залишаємо на 20 хвилин. Можна подавати до столу.

Також читайте: ДОМАШНІЙ ГАРЯЧИЙ ШОКОЛАД: СМАКОТА ВСЬОГО ЗА 5 ХВИЛИН



Нове


Не пропусти