Нове

3 літніх десерти без випічки

Настало літо і я поспішаю з вами поділитися по-справжньому літніми рецептами. А приготувати пропоную 3 десерти без випічки. Прості рецепти, коли хочеться чогось легкого, смачного і при цьому не стояти біля плити. Ці десерти точно оцінять всі любителі желе і суфле. Особисто я просто обожнюю подібні десерти. Якщо шукаєте щось подібне читайте далі.

Перший рецепт десерту по-справжньому літній, оскільки додавати в нього ми будемо ягоди. Літо найкращий час для того, щоб запастися вітамінами.

Сметанний десерт з маком

Інгредієнти:

  • Сметана – 400 г
  • Желатин – 2 ч.л
  • Вода – 200 мл.
  • Цукор – 3-4 ст.л
  • Полуниця – 200 г (ягоди)
  • Мак – 1-2 ст.л

Приготування:

2 ч.л желатину заливаємо 200 мл. води, залишаємо на 10 хвилин набухати. Після того, як желатин набряк, нам потрібно його розпустити. Зробити це можна, підігрівши желатин на водяній бані до розчинення, або просто поставити в мікрохвильовку на 15-20 сек. Ви побачите, що желатин розчинився.

У мисці змішуємо 400 г сметани і 3-4 ст.л цукру. Вливаємо в цю суміш розпущений желатин. Перемішуємо.

В сметанну суміш додаємо 1-2 ст.л маку. Ще раз все перемішуємо.

Форму застилаємо харчовою плівкою, так легше буде дістати десерт. На дно форми викладаємо будь-які сезонні ягоди (фрукти). Я нарізала на шматочки полуницю. Заливаємо ягоди сметаною заливкою. Прибираємо в холодильник до повного застигання. Також десерт можна розлити в порційні стаканчики.

Сметанний десерт акуратно виймаємо з форми і можна нарізати. Насолоджуйтесь дуже смачним, свіжим і літнім десертом без випічки.

А другий рецепт оцінять всі любителі шоколаду. Приготуємо дуже смачний шоколадний пудинг, супер десерт без випічки.

Шоколадний пудинг

Приготування:

  • Молоко – 600 мл.
  • Какао – 30 г
  • Цукор – 100 г
  • Желатин – 12 г
  • Вода – 60 мл.
  • Шоколад – 100 г

Приготування:

У сотейнику перемішуємо 100 г цукру і 30 г какао. Вливаємо 600 мл молока. і віночком все перемішуємо.

Ставимо шоколадну суміш на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо 100 г шоколаду. Шоколад розтопити, прокип’ятити пару хвилин. Остудити.

12 г желатину замочити в 60 мл. води і залишити на 10 хвилин набухати. Потім набряклий желатин розпустити на водяній бані або в мікрохвильовій печі (на 15-20 сек).

Коли шоколад вже теплий можна вливати розпущений желатин.

Форму також застилаємо харчовою плівкою і виливаємо шоколадну суміш. Можна розлити по стаканчиках. Прибираємо в холодильник до застигання.

Десерт акуратно витягаємо з форми і подаємо до столу. Оцінять любителі шоколаду.

І наостанок приготуємо ну дуже простий десерт без випічки, але це один з моїх улюблених.

Суфле з ряжанки

Інгредієнти:

  • Ряжанка – 300 мл
  • Вода – 50 мл.
  • Желатин – 10 г
  • Какао – 5 г
  • Цукор – 1-2 ст.л

Приготування:

10 г желатину заливаємо 50 мл. води і залишаємо на 10 хвилин набухати. Набряклий желатин розпускаємо вже відомим вам способом.

У миску виливаємо 300 мл. ряжанки, всипаємо 1-2 ст.л цукру і 5 г какао. Збиваємо міксером 5 хвилин, десерт повинен бути повітряним.

У суміш ряжанки вливаємо розпущений желатин і збиваємо ще пару хвилин.

Суміш повинна наповнитися повітрям, щоб десерт був максимально ніжним і повітряним.

Розливаємо суміш по формах. Зверху я посипала тертим шоколадом. Прибираємо в холодильник до застигання.

Десерт з ряжанки виходить дуже смачним і ніжним. Дуже простий але смачний рецепт.

Ось такими 3 рецептами я хотіла з вами поділитися. Сподіваюся, вам сподобалися рецепти і ви вже знаєте, який десерт без випічки приготуєте.

Смачного!

Нове

Популярне