Субота, 24 Липня, 2021

Нове

В чому особливості швейцарських сирів

 

Швейцарський сир – об’єднує десятки видів сиру середньої твердості, що виникли у долині Емменталь у Швейцарії, ще на початку першого тисячоліття.

Видів сирів існує незліченна кількість, деякі з них всесвітньо відомі, а деякі виготовляються лише у гірських поселеннях Альп. Appenzeller Classic – твердий, варений і пресований сир, що просочений білим вином і огорнутий травами і прянощами під час дозрівання

Найбільш розповсюджені види швейцарських сирів

 

  • Bergblumenkäse – твердий, щільний сир, що перед дозріванням обвалюють в альпійських травах і тримають у льохах не менше шести місяців, що надає йому пікантний присмак з солодкими нотками.
  • Bundner Bergkase – напівтвердий сир, що обробляється трав’яним розсолом при дозріванні, завдяки чому має яскраво виражений, пряний аромат.
  • Emmentaler AOP – твердий сичужний, дозріваючий сир з коров’ячого молока. Має м’який солодко-горіховий смак.
  • Gottardo – м’який, ніжний сир, його ім’я походить від гірського перевалу альпійського хребта.
  • Hobeläkse AOP – екстратвердий сир з незмінною рецептурою і понад роковою витримкою.

Хоча насправді асортимент цього чудового продукту куди ширший. Коли ми чуємо « швейцарський сир» перше що приходить на думку, це звичайно Емменталь – твердий жовтий сир з характерними дірочками, що стали його візитівкою. Взагалі історія його рецепту налічує близько двадцяти століть, і хоча за цей час канони його виробництва кардинально змінилися, протягом всього цього часу рецепт бережно передавався з уст в уста швейцарським народом. У зміні поколінь і криється головна особливість швейцарського сиру. Рецепт відточений протягом тисячі років гарантує бездоганну якість сиру та витончений смак. До сьогоднішнього дня кожна скибка сиру майстерно виготовляється з відбірного швейцарського молока, як у сімейних сироварнях, так і молочних заводах.

Страви зі швейцарських сирів

Неповторний смак роблять швейцарський сир прекрасним доповненням будь-якої страви. Однак лише купити швейцарський сир це занадто просто, адже з ним ви маєте прекрасну можливість приготувати справжні кулінарні шедеври. Розглянемо кілька з них.

  • Кордон блю – панірований шніцель з телятиною, начинений сиром і шинкою
  • Рубен – американських сандвіч з солотвиною, швейцарським сиром, квашеної капусти та житнім хлібом.
  • Мак-н-чиз макарони з ніжним сирним соусом.

А також десятки варіантів сирних нарізок і найрізноманітніших піц. Однак, яку б страву ви не обрали швейцарський сир завжди стане яскравою родзинкою. Швейцарські сири відрізняються високою якістю і незабутнім смаком, тому не менш важливо купувати їх у перевірених постачальників, або ж замовити з доставкою по всій Україні, отримавши шматочок чистого щастя з доставкою додому.

Сири завжди були і лишаються невід’ємною частиною нашого раціону, вони можуть стати ситним доповненням до сніданку, зручним перекусом після обіду і смачними завершенням дня. Багаті вітамінами класу В, А, С, D, і Е, а також кальцієм, фосфором і кислотами, що робить сири не лише смачними, але і невимовно корисними. Вагомою перевагою лишається те, що варто вбити у пошуку «Швейцарський сир ціна», як ви побачите сири на будь-який смак і гаманець, серед яких точно вдасться знайти щось до душі.

«Ми є те, що ми їмо», як проголошує відома цитата, і це чиста правда, від якості нашої їжі залежить як наш настрій, так і наше здоров’я. Важливо слідкувати за своїм раціоном, аби лишатися енергійним і здоровим. Споживаючи якісні продукти, ви робите крок до здорового і збалансованого раціону, що забезпечить вас повним набором вітамін та мінералів. Обираючи наші швейцарські сири, ви обираєте здорове і повноцінне харчування.



Нове


Не пропусти