Нове

Смачні десертні коржики

Цей рецепт десертних коржиків – чудовий вибір для тих, хто любить домашню випічку. Вони не тільки легкі у приготуванні, але й дуже смачні. Ідеальні для ранкового чаю або кави, ці коржики неодмінно стануть улюбленими в вашій родині.

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сметана — 1/2 ст. л
  • Цукор — 2-3 ст. л
  • Вершкове масло — 2 ст. л
  • Розпушувач — 1 ч. л (або 1/2 ч. л. соди, погашеної оцтом)

Приготування:

Просійте борошно в глибоку миску. У центрі зробіть заглиблення і додайте яйце, цукор та сметану. Додайте розм’якшене вершкове масло та розпушувач (або соду, погашену оцтом). Замісіть тісто до однорідної консистенції. Присипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна. Розкочуйте тісто товщиною приблизно 0,5 см. За допомогою форми або склянки виріжте коржики. Викладіть їх на деко, змащене маслом або застелене пергаментним папером. Наколіть кожен коржик виделкою, щоб уникнути здуття під час випікання. Змастіть поверхню коржиків збитим яйцем, щоб вони отримали красиву золотисту скоринку. Розігрійте духовку до 180-200 °С. Випікайте коржики до золотистого кольору, приблизно 15-20 хвилин, залежно від вашої духовки.

Нове

Популярне