Цей рецепт тушкованої картоплі з м’ясом, грибами та сметаною стане ідеальним вибором для сімейного обіду або особливої вечері. Поєднання ніжного м’яса свинини, смачних шампіньйонів і сметани виручить у будь-яку годину, надаючи вашому столу неповторний аромат і смак.
Інгредієнти:
- Картопля (велика, очищена) – 800 г (5 шт.)
- Свинина (м’ясо) – 400 г
- Шампіньйони – 250 г
- Цибуля ріпчаста – 100 г (1 шт.)
- Сметана з жирністю 20% – 140 г
- Соняшникова олія – 60 мл (4 ст. ложки)
- Лавровий лист – 1 шт
- Сіль – 1 ч. ложка (на смак)
- Чорний молотий перець – 0,25 ч. ложки (на смак)
Приготування:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Також під час приготування знадобиться 280-300 мл кип’ятку. Цибулю наріжте дрібними кубиками. У сковорідці розігрійте соняшникову олію та обсмажте цибулю на сильному вогні протягом 1-2 хвилин, до прозорості. Свинину наріжте невеликими кусочками. М’ясо відправте до цибулі. На сильному вогні підсмажте свинину, часто помішуючи. Гриби протріть вологою кухонною серветкою. З капелюшків шампіньйонів зніміть шкірку, з ніжок видаліть забруднення. Розріжте гриби на чверть. Підготовлені гриби додайте до м’яса. Підсмажте все на сильному вогні приблизно 7-8 хвилин, часто помішуючи. Протягом смаження засоліть та поперчіть вміст сковороди. У сковорідку додайте кип’яток (120 мл), додайте лавровий лист. Перемішайте, доведіть рідину до кипіння. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте гриби з м’ясом 20 хвилин. Очищену картоплю наріжте великими шматками. Після часу перекладіть картоплю в сковорідку до м’яса з грибами. Додайте кип’яток (160 мл). Знову накрийте сковорідку кришкою і готуйте вміст на малому вогні до готовності картоплі. У мене знадобилося 20 хвилин. Під час приготування додайте сметану. За потреби поперчіть страву, перемішайте. Накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте картоплю з м’ясом та грибами на повільному вогні ще 3 хвилини. Зніміть сковорідку з плити. Розкладіть тушковану картоплю з м’ясом, грибами та сметаною по тарілках. Зелень дрібно наріжте і прикрасьте кожну порцію страви.