А ви коли-небудь змішували ці два прості інгредієнти? Манку та каву. Я одного разу спробувала і тепер цей рецепт один з улюблених десертів.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 штуки
- Сметана – 2 столові ложки з гіркою
- Цукор – 3 столові ложки
- Сіль – щіпка
- Кава розчинна – 1 столова ложка, за бажанням можна додати трохи більше, буде більш насичений смак.
- Вода окріп – 1 столова ложка
- Манна крупа – 270 (+/-20 г ) г
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Масло вершкового змастити форму – 10 г
Приготування:
Яйця необхідно збити вінчиком. Додати сметану (у мене домашня), цукор, дрібку солі (трохи-трохи) і столову ложку Вашої улюбленої розчинної кави.
Каву потрібно розчинити в одній столовій ложці окропу, а потім додати в яєчно-сметанну суміш, перемішати.
Після цього додаємо манну крупу і розпушувач. Тісто має вийти не рідким, трохи густішим, ніж на оладки.
Форму змащуємо вершковим маслом,викла даємо тісто, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готовий манник виймаємо із духовки, за бажанням посипаємо цукровою пудрою або поливаємо сіткою розтопленого шоколаду. Ми обійшлися без додаткових солодких інгредієнтів.
Смачного!