Вівторок, 2 Червня, 2020

Слава Камінська з “НеАнгелів” показала кадри незвичайної фотосесії

Відома українська співачка Слава Камінська, солістка групи "Неангели", вразила зовнішністю на цікавому відео Красуня опублікувала гарячі кадри, на яких демонструє свої прекрасні форми. Висока зачіска під...

Нове

Антитренди 2020 року: речі, які не варто носити цього літа

Ми вже давно почали вам розповідати про тренди цього сезону і ще будемо це обговорювати. Але сьогодні мова піде про антитренди. Приталені сорочки Приталені моделі блуз, сорочок,...

Стрижка сессон: моделі, особливості, кому підходить, довжина

Ця стрижка була створена британським перукарем Бачила Сессуна. Універсальність зачіски в тому, що не потрібно ніякого вкладання. Тому поява стрижки сессон стала  проривом б'юті-індустрії. Особливості...

Йод: в чому його унікальність?

У нашому організмі мікроелементи беруть участь в безлічі процесів в організмі. Мислення, синтез білка, перенесення кисню, м'язові скорочення - це, так би мовити, зовнішні...

Як носити сукні з кедами влітку 2020. Стильні і модні образи

Кеди - це комфортне, стильне і мега популярне взуття в 2020 році. Багато модниць цікавляться, чи можна влітку поєднувати сукню з кедами і кросівками....

Покрокові рецепти приготування святкової куті

Кутя – обрядове православне блюдо. З’явилася вона в X столітті, коли Великий Князь Володимир прийняв християнство. Заморські священнослужителі передали традицію готувати її на Різдво.

Покроковий рецепт приготування святкової куті в мультиварці

Кутя в мультиварці з пшениці готується дуже швидко і просто. Кутя саме з пшениці вважається самим традиційним варіантом її готування і найбільш правильним.

В кутю, приготовану в мультиварці, додамо подрібнений волоський горіх, родзинки і мак. Три ці елементи також вважаються основними і класичними для створення будь-якої куті.

Готують кутю тільки в домашніх умовах і сьогодні це зробити дуже просто. Для того щоб приготувати кутю з пшениці в мультиварці, немає необхідності заздалегідь замочувати зерна.

Складові інградієнти:

  • зерна пшениці – 210 г
  • вода – 450 мл
  • цукор – 190 г
  • мак – 110 г
  • ізюм – 120 г
  • волоський горіх – 90 г
  • мед бджолиний – 70 мл

Кроки приготування:

  1. Всю пшеницю ретельно промиваємо, злегка сушимо і висипаємо в чашу мультиварки. Туди ж заливаємо все вказану кількість холодної води.
  2. У режимі приготування каші варимо пшеницю протягом 30 хвилин до набрякання, періодично перевіряємо наявність води і при необхідності трохи доливаємо. В цей же час мак промиваємо в холодній воді, а потім заливаємо окропом на 20-30 хвилин, воду зливаємо і подрібнюємо зерна в блендері. Додаємо цукор разом з перемолотим маком в чашу мультиварки.
  3. Ізюм промиваємо і заливаємо окропом на 20 хвилин заздалегідь так само, як і мак. Очищаємо волоські горіхи від шкаралупи, подрібнюємо їх до пари родзинок, і додаємо обидва цих інгредієнта в чашу. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти, вимикаємо мультиварку, закриваємо кришку і залишаємо блюдо настоюватися протягом 10 хвилин.

Готову страву сервіруємо, заливаємо рідким солодким медом і подаємо до столу. Кутя з пшениці з родзинками зварена в мультиварці готова.

Сочиво

Складові інградієнти:

  • цільна пшениця без оболонок – 1 ст
  • мак – 100 г
  • волоські горіхи – 100 г
  • мед – 1-3 ст. л
  • цукор за смаком

Кроки приготування:

  1. Промити і замочити пшеницю з вечора у великій кількості води.
  2. З ранку зварити в’язку пшеничну кашу і розтерти мак для макового молочка. Щоб пшениця була м’якою, варять її протягом декількох годин на дуже повільному вогні.
  3. Змішати готову кашу, макове молоко, мед і наприкінці додати товчені волоські горіхи.

Сочиво має бути рідким, його традиційно подають в глиняних мисках і їдять ложкою.

Коливо

Складові інградієнти:

  • ячка крупа – 2 ст.
  • вода – 3 л
  • молоко – 1 ст
  • мед – 6-7 ст. л.
  • варення – 2-5 ст. л.
  • мак – 1 ст.

Кроки приготування:

  1. Промиту ячку відварити на помірному вогні, знімаючи піну.
  2. Як тільки крупа стане майже готовою, воду злити, кашу перекласти в інший посуд, додати молоко і варити, помішуючи, до готовності.
  3. Окремо розтерти розпарений мак, змішати його з медом і ячною кашею, і все разом прогріти на мінімальному вогні 5-7 хвилин, безперервно помішуючи.
  4. Вимкнути вогонь, каструлю щільно накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин.

При подачі на стіл полити коливо варенням. За звичаєм коливо їдять з великої загальної посудини – керамічної миски або макітри.

Рецепт класичної куті на Різдво

Складові інградієнти:

  • пшенична крупа – 200 г
  • волоський горіх – 50 г
  • мак – 50 г
  • мед – 30 г
  • ізюм – 30 г
  • курага – 4-6 шт
  • цукор – 50-60 г
  • ваніль

Кроки приготування:

  1. Залити мак окропом і залишити на ніч.
  2. Вранці змінити воду, додати цукор і варити протягом години.
  3. Коли мак охолоне, пропустити через м’ясорубку і змішати з пшеничною кашею, звареною на воді, родзинками, ваніллю, медом і товченими горіхами.
  4. Викласти на блюдо, прикрасити курагою.



Нове

Антитренди 2020 року: речі, які не варто носити цього літа

Ми вже давно почали вам розповідати про тренди цього сезону і ще будемо це обговорювати. Але сьогодні мова піде про антитренди. Приталені сорочки Приталені моделі блуз, сорочок,...

Стрижка сессон: моделі, особливості, кому підходить, довжина

Ця стрижка була створена британським перукарем Бачила Сессуна. Універсальність зачіски в тому, що не потрібно ніякого вкладання. Тому поява стрижки сессон стала  проривом б'юті-індустрії. Особливості...

Йод: в чому його унікальність?

У нашому організмі мікроелементи беруть участь в безлічі процесів в організмі. Мислення, синтез білка, перенесення кисню, м'язові скорочення - це, так би мовити, зовнішні...

Як носити сукні з кедами влітку 2020. Стильні і модні образи

Кеди - це комфортне, стильне і мега популярне взуття в 2020 році. Багато модниць цікавляться, чи можна влітку поєднувати сукню з кедами і кросівками....

Не пропусти

Продукти які поліпшують роботу підшлункової залози і сприяють очищенню печінки

Багато хто задається питанням для чого необхідно приділяти увагу профілактиці тих чи інших органів, якщо вони ніколи не турбували. Відповідь на це питання дуже...

Вишукано-елегантний тренд цієї весни Preppy Style

Більшість жінок мають "вбудованим", інтуїтивне відчуття краси і стилю, який дозволяє їм складати гармонійні ансамблі одягу без будь-якої теоретичної підготовки або знань особливостей того...

З чим можна носити джинси-бойфренди?

Влітку ефектно виглядають вільні джинси, які виконані в блакитній кольоровій гамі і прикрашені принтами або дірками. Як верх до таких штанів підійдуть стильні білі...

Нова Настя Каменських розповіла про своє задоволення, Потапу ще далеко – “Вже можна”

Популярна українська співачка Настя Каменських, яка торік вийшла заміж за свого колегу Олексія Потапенка, часто радує публіку яскравими постами у своєму Instagram. На карантині...

Антибіотики в продуктах харчування: де їх найбільше, і як це позначається на здоров’ї людини

У 20 столітті антибіотики стали для людини порятунком від багатьох небезпечних хвороб. Допомагають вони і багатьом тваринам. Але останнім часом спостерігається зворотна картина -...