Перець фарширують чим душа забажає, все залежить від смакових уподобань. Я пропоную приготувати перець, фарширований курячим філе і овочами, який відмінно підійде до обіду або вечері.
Складові:
- Перець болгарський – 6-7 шт.
- Філе курячої грудки – 500 г
- Молодий кабачок – 1 шт. (Невеликий)
- Помідори – 8-10 (невеликих)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2-3 шт. (~ 350 г)
- Свіжа зелень (кріп, петрушка) – за смаком
- Сметана 15% – 200 мл
- Сіль, перець – за смаком
- Вода
Приготування:
- Куряче філе добре вимити, обсушити і дрібно нарізати.
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізати кубиками.
- Моркву натерти на великій або середній тертці.
- Кабачок, очистити від шкірки і натерти на середній або дрібній тертці.
- З’єднуємо всі компоненти (куряче філе, цибуля, морква, кабачок) в глибокій мисці, додаємо сіль, чорний перець і свіжу зелень за смаком.
- Перець вимити, зрізати верхню частину і видалити насіння.
- Приготовленою начинкою щільно фаршируємо перці і вкладаємо їх в каструлю зрізом вгору.
- Для приготування соусу нам буде потрібно 8-10 невеликих томатів. Помідори миємо робимо невеликі хрестоподібні надрізи, заливаємо окропом, даємо постояти кілька секунд. Знімаємо шкірку.
- Томати подрібнюємо в блендері.
- До подрібнених томатів додаємо сметану, сіль і чорний перець. Добре перемішуємо.
- Фарширований перець заливаємо соусом.
- При необхідності в соус можна додати трохи води. Ставимо каструлю на плиту доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 50 хвилин.
Смачного!
Також читайте: ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ І КАБАЧКИ. ДУЖЕ СМАЧНА НАЧИНКА