Середа, 22 Травня, 2024

Нове

Котлети в духовці цікавим способом: красиво, соковито та дуже смачно

Зі звичайних продуктів готую цікаву і дуже смачну страву. Класичній страві додаю родзинку, щоб вона набула нового смаку, вигляду та аромату. Відмінним доповненням для котлет буде «шуба», яку можна готувати з овочів, грибів та сиру. Овочі можна обсмажувати чи додавати у сирому вигляді. При запіканні шуба захищає фарш від пересихання, і котлети виходять дуже соковитими. Котлети під шубою виглядають красиво і за рахунок неї набувають нового смаку.

Інгредієнти:

  • 700 г м’ясного фаршу
  • 100 г напівтвердого сиру
  • 3 помідори
  • 4-5 ст. л. сметани
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г крекерів (солоні)
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для панірування та добавки у фарш можна використовувати панірувальні сухарі або солоні крекери, як у мене.

Упаковку не повністю відкриваємо, половину крекерів висипаємо в інший пакет і розбиваємо качалкою печиво в дрібну крихту. Пакет міцний та спокійно витримує цей процес.

У миску викладаємо фарш (у мене домашній свинячий з цибулею), якщо він куплений у магазині, то доповнюємо подрібненою цибулею. Додаємо у фарш крихту від крекерів (3 ст. л.), сіль, чорний перець і добре перемішуємо. Формуємо 6 круглих котлет та обвалюємо у подрібнених крекерах.

Котлети розміщуємо у формі або на деку (попередньо змащуємо олією).

Сметану перемішуємо з дрібно натертим часником і змащуємо котлети.

Сир подрібнюємо на великій тертці, ділимо на 6 частин та викладаємо на котлети.

Щоб зробити страву красивою (яскравою), помідори невеликого діаметру нарізаємо кружальцями і по 3 кружечки розміщуємо на сирі. Відправляємо в розігріту духовку за 180 градусів на 35-40 хвилин.

При запіканні сир плавитиметься і деякі кружечки помідорів можуть скотитися вниз. Просто виймаємо форму та поправляємо. Готові котлети з сиром та помідорами виймаємо з духовки. Аромат у страви чудовий.

Котлети під шубою перекладаємо на тарілку та подаємо на стіл. На гарнір до них відмінно підійде картопля (відварена, смажена або запечена). Котлети виходять соковитими, чудовий вершковий смак їм дають сметана та сир. Це цікаво та смачно.

Смачного!!!



Нове


Популярне