Фахівці розповіли, за якими критеріями краще всього вибирати морську капусту. Так пише www.trserial.net.ua, посилаючись на “Користь і Шкода”.
Вони акцентували увагу на тому, що цей продукт продається в трьох видах: свіжому, сушеному і консервованому. У кожному з них є свої переваги. Отже, не варто думати, що, купивши консервовану ламінарію, ви позбавляєте себе цінних вітамінів і мінералів. Однак, купуючи напівфабрикати з морської капусти, варто звернути увагу на їх придатність до вживання. Залежаний продукт має поганий запах і покривається цвіллю. Якщо ж говорити про якісну морській капусті, то її листя є гладкими і рівними. Вони мають білі виражений зелений колір і не склеюються між собою.
Варто пам ” ятати і про той факт, що купівля молодий ламінарії є недоцільною. Адже вона ще недостатньо дозріла. Тому шукати в ній корисні речовини у великих кількостях не доводитися. Якщо ви купили занадто багато морської капусти, не бійтеся її заморожувати. Але пам ” ятайте: робити це варто тільки один раз, інакше вживання такої морської капусти не принесе ніякої користі.