Доповнюю вівсяні пластівці декількома продуктами, нічого не запікаю та отримую смачні десерти. Вони відрізняються за смаком. Покажу 2 улюблені варіанти приготування. Ці десерти можна назвати і тістечками, і печивом. Як не назви, це дуже просто у приготуванні, солодко та смачно. Для одного варіанту потрібно всього 3 продукти.
Перший варіант. У ківш вливаємо молоко (½ склянки), додаємо цукор (½ склянки), какао-порошок (2 ст. л.) та вершкове масло (150 г).
Нагріваємо на повільному вогні, помішуючи віночком, і варимо близько 5 хвилин. Маса повинна трохи загуснути (це шоколадна глазур).
Вівсяні пластівці (3 склянки) висипаємо в миску і виливаємо глазур. Використовую пластівці швидкого приготування. Добре все перемішуємо ложкою.
Із солодкої маси формуємо руками печиво (руки змочуємо у воді). У мене вийшло 14 штук середнього розміру. Викладаємо у форму на пергамент та прибираємо в холодильник на 1 годину.
Через 1 годину печиво з вівсяних пластівців подаємо з улюбленими гарячими напоями. Воно солодке, м’яке із чудовим смаком.
Другий варіант. Для нього знадобиться всього 3 продукти. Вівсяні пластівці (230 г) висипаємо на сковороду та обсмажуємо на середньому вогні близько 5 хвилин. Постійно помішуємо. Пластівці беру швидкого приготування. Вони стануть трохи рум’яними, хрусткими, з’явиться приємний аромат.
Даємо пластівцям 5 хвилин постояти, щоб трохи охолонули, і додаємо варене згущене молоко (200 г). Добре перемішуємо.
Форми для кексів (9 шт.) змащуємо олією, викладаємо в них суміш із пластівців та згущеного молока. Утрамбовуємо.
Шоколад (90 г) розтоплюємо у мікрохвильовій печі або на водяній бані та розподіляємо на тістечка. Шоколад можна брати будь-який до смаку, у мене молочний. Відправляємо у холодильник на 25-30 хвилин до повного застигання шоколаду.
Тістечка з вівсяних пластівців готові. Подивіться, які красиві вони виходять. Вони солодкі, дуже ароматні та смачні.
Смачного!!!