Категорії Мода та Стиль

Модні жіночі штани сезону 2024: 8 ключових моделей, без яких цього року не обійтися

Весна не за горами і прийшла пора докладніше ознайомитися з провідними модними тенденціями сезону весна-літо 2024, тим більше, що провідні дизайнери вже представили свій погляд на те, що буде «самим-самим».

Багато сучасних жінок віддають перевагу брюкам, тому що це і зручно, і стильно. Штани відмінно вписуються в багато повсякденних аутфітів, їх легко стилізувати і приємно носити, а різноманітність трендових моделей дозволяє жінці будь-якого віку і статури підібрати не одну, а відразу кілька пар. Крім кюлотів, бананів та інших фасонів, що стали звичними, в сезоні 2024 стилісти рекомендують звернути увагу на наступні 8 моделей.

1. Широкі штани

Широкі штани не втрачають актуальності протягом останніх кількох років. Лідером серед них можна назвати штани-палаццо, що мають характерні ознаки: це вільний крій, висока посадка та довжина максі. Тим не менш, у новому сезоні актуальні максимально широкі штани, а також моделі з низькою посадкою, на гумці, з кишенями, відворотами та іншими деталями. Широкі штани відшиваються з різних матеріалів, можуть бути різного кольору, мати різний декор і від цього залежать способи їх стилізації.

2. Прямі штани

Актуалізація простоти, лаконічності та «тихої розкоші» зробили із простих прямих штанів справжній хіт сезону, носити який можна як у строгих ділових аутфітах, так і у повсякденних розслаблених. Прямі штани можуть бути подовженими або укороченими, зі стрілками, защипами, розрізами, але найоптимальнішим варіантом залишаються однотонні моделі нейтрального забарвлення завдовжки під щиколотку або трохи нижче.

3. Низька посадка

Низька посадка знову в тренді, але тепер подібні речі варто носити лише тим, у кого з фігурою все гаразд. Штани із заниженою лінією талії можна носити як із укороченими топами, так і зі звичайними сорочками, футболками чи водолазками. Показувати свій прес необов’язково – можна сміливо заправити верх у штани, таким чином м’яко позначивши занижену посадку.

4. Ультрависока посадка

Сучасна мода обожнює контрасти, тому у списках трендів сезону весна-літо 2024 значаться речі не лише із заниженою лінією талії, а й із ультрависокою. Ультрависока талія з’явилася в нових колекціях Bottega Veneta, Balenciaga та Dior, що відразу було взято на замітку зірками вуличної моди. Що ж, час покаже, наскільки цей тренд є прийнятним у повсякденному житті.

5. Штани з кишенями

Брюки-карго деякі стилісти та копірайтери відправили в розряд антитрендів, хоча насправді такий формат зустрічався практично у всіх модних колекціях сезону весна-літо 2024. Втім, брюки та джинси-карго просто встигли багатьом набриднути і дизайнери запропонували відмінну їм альтернативу — будь-якого фасону з кишенями будь-якого розміру, розміщених у будь-якому місці. Іншими словами, від моделей «карго» просто запозичили кишені та розташували їх у хаотичному порядку.

6. Розкльошені штани

Не здають своїх позицій розкльошені штани, які чудово виглядають у багатьох сучасних образах і підкреслюють красу жіночих ніжок. Саме цей фасон воліють багато ікон стилю сучасності, знаючи про їх дивовижну якість робити ноги нескінченно довгими, а фігуру стрункою. Кльош може починатися від стегна, коліна або від середини гомілки, а пікантні розрізи в нижній частині штанин зроблять образ ефектним і незабутнім.

7. Штани-сигарети

Штани-сигарети завжди були потрібні в чоловічій моді, але в жіночій моді інтерес до них то з’являється, то зникає. Актуальність мішкуватих фасонів, чесно кажучи, набридла, тому звужені штани прямого крою знову набувають своєї привабливості. Ця модель хороша тим, що вона відмінно вписується в концепцію багатьох популярних стильових напрямків: брюки-сигарети хороші як у повсякденних образах, так і у ділових. Їх рекомендують носити зі звичайними сорочками, приталеними жакетами, простими футболками або толстовками.

8. Штани-підкови

На думку багатьох модних аналітиків та стилістів, наймоднішими брюками весни 2024 року є «бочки» або «підкови» — широкі штани (джинси) з напівкруглими штанинами. Найоб’ємнішою зоною такої моделі є район біля колін, а донизу штанини звужуються. Так, ця модель «на піку», але чесно кажучи, штани-підкови швидше спотворюють фігуру, ніж підкреслять її переваги. У вуличних образах цей тренд точно мелькатиме, але у звичайному житті навряд чи.

Останні новини

Смачний шоколадний бісквіт

Шоколадний бісквіт - це класичний десерт, який завжди радує своїм ніжним смаком і ароматом какао.…

Даша Квіткова розповіла про розподіл майна з Микитою Добриніним

Українська інтернет-зірка Даша Квіткова розповіла про поділ майна з шоуменом Микитою Добриніним після їхнього розлучення.…

Відомі зірки поділились рідкісними кадрами з рідними на День Матері

12 травня в Україні святкують День матері. Це час для виявлення вдячності найближчим жінкам і…

Смачний рецепт пахлави

Пахлава - це смачний і ароматний східний десерт, який вразить вас своєю ніжністю та смаком.…

Ольга Сумська поділилась зворушливим фото з чоловіком

Українська акторка Ольга Сумська відзначила важливу подію у своєму особистому житті. Сьогодні, 12 травня, артистка…

Анастасія Приходько вперше поділилась кадрами з усіма дітьми

Українська співачка Анастасія Приходько відома своїм стриманим підходом до соцмереж і особистого життя. Вона уникає…