Жіночий Журнал TRserial
Краса та Здоров'я

Забудьте про них раз і назавжди: доктор попередила про наслідки вживання риби і м яса


Багато людей регулярно вживають солону рибу, а також різні страви з м яса з кров’ю, не підозрюючи про ті, якими наслідками для здоров’я може обернутися такий раціон харчування. За інформацією радіо «Супутник», така заява пролунала від лікаря вищої категорії, кандидата біологічних наук Олена Чернишова.

Вона зазначила, що в рибі та м ясі, які не проходили достатню термічну обробку, залишаються личинки, які пізніше в організмі людини розвиваються в гельмінти. Лікар нагадала, що гельмінтоз найчастіше зустрічається у мисливців і рибалок, які порушують приготування страв зі своєї здобичі. При цьому визначити наявність цієї хвороби лікар-інфекціоніст може навіть без спеціальних аналізів. Лікар настійно рекомендує відмовитися від вживання відбивних з кров’ю і від солоної та сушеної риби. «Достатня температурна обробка для м яса — варити не менше півтора годин. Непроваренное м’ясо веде до того, що в організмі людини розвиваються гельмінти», – підкреслила лікар.

Ця ж рекомендація відноситься до риби. Від необробленої риби краще взагалі відмовитися. Крім цього, фахівець відзначила, що небезпека може представляти навіть сало, якщо в ньому є м’ясні прожилки. Жир не представляє небезпеки для здоров’я, оскільки личинки можуть зустрічатися виключно в м’ясної частини.

Подібні публікації

Які продукти допоможуть боротися з втомою

myakymchuk

5 продуктів для здорових суглобів

myakymchuk

Експерти назвали напій, який захищає від каменів у жовчному міхурі

myakymchuk