Понеділок, 25 Жовтня, 2021

Нове

Високий ризик інсульту: Фахівці розповіли про небезпеку вегетаріанства


Прихильники вегетаріанського раціону харчування набагато частіше стикаються з інсультами, ніж люди, що вживають м’ясо. Як інформує www.trserial.net.ua до такого висновку прийшли фахівці Оксфордського університету. Вони повідомили, що ризик інсульту частково збільшується із-за дефіциту вітамінів.

Для участі в експерименті вчені запросили веганів, вегетаріанців, мясоєдов, а також тих, хто не вживає м’ясо, але їсть рибу. Виявилося, що вегетаріанці, у яких раніше вчені не виявляли проблем з серцевої системою, були схильні до розвитку інсульту. У ході дослідження було встановлено, що у людей, які відмовилися від риби, м яса та інших тваринних продуктів, знижений ризик розвитку хвороби серця і судин, однак збільшена загроза розвитку інсульту.

Примітно, що у більшості вегетаріанців вже були інсульти, а в групі тих, хто вживає м’ясо і рибу, вчені зафіксували велику кількість виявлених серцево-судинних захворювань. На думку фахівців, ризик інсульту зростає в зв’язку з нестачею вітамінів, які можна отримати лише з продуктів тваринного походження.



Нове


Не пропусти