Добре приготовлені кальмари, креветки або восьминоги – справжнє свято для гурманів. Крім того, вони повні вітамінів і мікроелементів, необхідних нашому організму, тому ми повинні їсти їх хоча б раз на тиждень. Варто спробувати, тому що креветки, омари і крабі є багатим джерелом добре засвоюваного білка, ненасичених жирних кислот з сімейства омега-3, селену, фтору та йоду та вітамінів групи B. Крім того, морепродукти є відмінним замінником м яса, що робить їх способом урізноманітнити дієту, і деякі з них можуть навіть похвалитися тим, що є афродизіаками, – каже Пшемислав Щецинський, доктор мікробіолог з Варшавського медичного університету, пише www.trserial.net.ua
Не так давно в світ вийшли результати досліджень групи польських вчених, які підтвердили висунуті раніше їх колегами з італійського університету дослідження про те, що мікроелементи, що містяться в більшості морепродуктів – відмінний спосіб підтримати роботу серця і зміцнити імунітет. Одним з найбільш важливих аргументів для включення в меню риби і морепродуктів є наявність ненасичених жирних кислот. Ці кислоти необхідні для правильного функціонування нашого організму, і, на жаль, ми не можемо самі виробляти їх, і ми повинні регулярно забезпечуваті їх їжею.
Жирні кислоти, що містяться в морепродуктах, особливо в сімействі омега-3, покращують кровопостачання мозку і покращує передачу нервових сигналів. Вони також мають велике значення в профілактиці серцево-судинних захворювань і раку, стабілізують кров’яний тиск, а також відновлюють баланс при порушеннях обміну холестерину. Страви, приготовані з продуктів так званих дарів моря “frutti di mare”, також варто давати дітям, тому що вони містять повний список мікроелементів і вітамінів. Медики назвали найкорисніші продукти для здоров’я в старості.