Субота, 20 Квітня, 2024

Нове

Виділяється токсичний газ: вчені розповіли, скільки хвилин треба варити яйця


Тривале варіння яєць провокує виділення сірководню, який є небезпечним токсичним газом. Як передає www.trserial.net.ua вчені заявили про те, що токсин потрапляє в білок, і такі яйця вкрай небезпечні для здоров’я. За словами експертів, яйця повинні знаходитися в киплячій води не більше 10 хвилин.

Визначити наявність сірководню у вареному яйці дуже просто: якщо жовток ставши неприємного зеленуватого відтінку, це означає, що в нього потрапили шкідливі речовини. Всередині сирих яєць міститься сірка, яка утворює токсичний газ при взаємодії з воднем. Коли оболонка яйця нагрівається, сірководень легко проникає всередину, а залізо, що міститься в жовтку, при поєднані з сірководнем утворює сульфід.

Чим довше ви будете варити яйці, тім більше в ньому буде сульфідів. Традиція опускати яйця в холодну воду не пов’язана з тім, що після цього шкаралупа добре відділяється. Справа в тому, що таким способом запобігають перетравлення продукту. Фахівці не радять вживати переварені яйця, оскільки у великій кількості вони можуть викликати отруєння.



Нове


Популярне