Жіночий Журнал TRserial
Краса та Здоров'я

Вибирайте тільки певний напій: експерти розповіли про небезпечній речовині у вині


Фахівці Роскачества прокоментували побоювання споживачів у зв’язку з виявленням у вині діоксиду сірки (SO2 або е220). Зокрема, експерти заявили, що діоксид сірки є сертифікованою добавкою, і вона зовсім не небезпечна для тих, хто не має нестерпність такого компонента.

За словами заступника голови Роскачества Іллі лоєвського, який, при цьому потрібно пам ” ятати, що в кожній різновиди вина діоксиду сірки менше або більше. Зокрема, якщо ви боїтеся купувати такий напій, зупиніть свій вибір на червоному вині. «Якщо все ж страх перед “натуральним” є, вибирайте червоні та ігристі вина, в них діоксиду сірки менше», – розповів експерт. Таким чином, він розвінчує популярний міф про те, що після вживання будь-якого сорту вина сильно болить голова унаслідок високого вмісту діоксиду сірки.

Винороби використовують діоксид сірки тільки з однією метою – це речовина чудово зберігає смакові якості напою. Крім того, після недавніх досліджень було встановлено, що речовина чудово захищає напій від впливу мікроорганізмів, дріжджів і бактерій, яка нерідко опиняються в пляшці. Це означає, що діоксид сірки не шкодить здоров’ю, а, навпаки, захищає організм від отруєння.

Подібні публікації

Які продукти допоможуть боротися з втомою

myakymchuk

5 продуктів для здорових суглобів

myakymchuk

Експерти назвали напій, який захищає від каменів у жовчному міхурі

myakymchuk