Неділя, 16 Червня, 2024

Нове

Вчені розповіли про найбільш небезпечних харчових звичках


Вчені провели масштабні дослідження і склали список з факторів, що збільшують ризик передчасної смерті. Як інформують www.trserial.net.ua результати своєї роботи вчені опублікували в медичному журналі The Lancet. Зазначається, що фахівці проаналізували дані практично по всіх країнах світу в період з 1990 по 2017 рік, щоб визначити наслідки незбалансованого режиму харчування.

Вченим вдалося скласти раціон, при якому формується або дефіцит корисних компонентів, або надлишок шкідливих компонентів. Вчені прийшли до висновку, що найнебезпечнішим компонентом у харчуванні є сіль. Крім того, вдалося з’єднання з’ясувати, що в раціоні більшості людей катастрофічно не вистачає клітковини, овочів, горіхів, фруктів, цільнозернових продуктів, жирних кислот омега-3, морепродуктів і бобових. Найбільш небезпечними харчовими звичками фахівці считают вживання переробленого або червоного м яса, солодких газованих напоїв і трансжирів.

Нагадаємо, що раніше вчені заявили, що здорове харчування не рятує від небезпечних хвороб і не здатне продовжити життя людині.



Нове


Популярне