Неділя, 10 Грудня, 2023

Нове

Варення смачне і корисне для всіх, а не тільки для Карлсона


Влітку важко уявити собі господарку оселі, яка не готується до зими. Для жінок цей “закаточний” сезон іноді важливіше поїздкі до моря. Питання в тому, чи багато користі від цього в підсумку? Як часто ми згадуємо ласуна Карлсона, який любив варення. І думаємо: з чого варити та й чи варто? Про це повідомляє www.trserial.net.ua, посилаючись на “Аргументи і факти”.

Клінічний психолог-дієтолог, член національної асоціації клінічного харчування, нутриціолог Ганна Івашкевич вважає, що варення в зимовий період не тільки смачно, але і корисно. І не тільки тому, що воно асоціюється з приємними посиденьками за чаюванням. Варення – самий смачний десерт з домашніх ягід, зварених з додаванням цукру. Звичайно, ягоди втрачають при варінні свої корисні властивості, але не на сто відсотків. До того ж деякі кулінари виготовляють цей продукт часто тільки доводячи суміш до кипіння, так звані варення – “п’єр п’ятихвилинки”. І користі від варення чимало: малинове – від застуди, смородинове – від авітамінозу. А навіть якщо і всі здорові, то воно завжди замінить шлюб фруктів взимку.

Є тільки один недолік у варення: воно вариться з цукром, а поетом треба розумно підходити до його вживання. Особливо це повинні пам ” ятати хворі на цукровий діабет.




Нове


Популярне