Субота, 20 Квітня, 2024

Нове

В Україні стартував сезон дині


Дині в Україні почали продавати в цьому році на два тижню раніше, ніж минулого. Цьому сприяв жаркий червень. Перші дині в усі області України надходять з Херсонської області. Стиглі, ароматні, в тієї годину, коли на місцевих дачах ще зелені, вони і коштують чимало. Про це повідомляє www.trserial.net.ua, посилаючись на “КП в Україні”.

Сорт “Амаль” один із знаменитих ранніх сортів дині. Переважати до 2 кг і користується дуже великим попитом. Перші були по 28 гривень за кіло, зараз середня ціна 15 гривень за кіло. Продавці прогнозують, що ближче до серпня ціни опустяться ще більше – на ринку з’єднання бути середньостиглі та пізні сорти. Вони кажуть, що зараз у продаж сорту “Амаль”, “Карамелька” і “Серпянка”. Знамениті “Колгоспниця”, “Карибська золото” і “Дідона” з’єднання бути вже в серпні. Користь дині для організму людини чимала. Крім величезного набору вітамінів (А, С, Е, В1, В2, В5, В6, В9, РР) диня містить калій, кальцій, натрій, які сприяють зміцненню імунітету, покращують стан серцево-судинної, нервової систем, гормонального балансу у жінок.

Сімейний лікар Вікторія Бондар радить відкривати сезон дінь обережно: “Диня – це продукт важкий для шлунка, її не можна їсти багато, інакше з’явиться відчуття тяжкості і проблеми з травленням. Краще всього є пару шматочків між прийомами їжі. Не можна їсти діню вагітним, годуючим матерям, при цукровому діабеті, виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки, при кишкових розладах. Якщо через 3-4 години відчули, що вам погано – болить живіт, нудити, піднімається температура, це може вказувати на отруєння нітратами”.



Нове


Популярне