Неділя, 10 Грудня, 2023

Нове

«Солити, заморожувати і міті з содою»: Супрун розповіла, що потрібно робити з ягодами


Ягоди – це не звичайна їжа, а продукти, які дійсно можуть допомогти в лікуванні деяких захворювань. Як передає www.trserial.net.ua про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала Уляна Супрун, виконуюча обов’язки голови Моз. Вона підкреслила, що ягоди мають кардиопротекторными, протизапальні, протимікробні та антиоксидантними властивостями, і при регулярному вживанні можна знизити загрозу передчасної смерті.

Супрун розповіла, як правильно зберігати і вживати ягоди. «Купуйте і збирайте ягоди вранці і тримайте в холодильнику. Низькі температури перешкоджають псування ягід і руйнування біологічно активних сполук. Якщо ягоди знебарвилися, вони втратили користь. Замочувати ягоди і фрукти в розчині соди. Це потрібно для зменшення вмісту пестицидів, якими обробляють ягоди при вирощуванні і транспортуванні. Треба взяти 2 чайні ложки соди і розчинити в літрі води», – пише чиновник.

Також Супрун зазначила, що варення з ягід є недостатньо корисним продуктом, тому їх краще заморожувати. Замість компоту краще готувати різноманітні морси, оскільки при термічній обробці ягоди втрачають більшість корисних речовин. Кісточкові плоди потрібно ненадовго замочувати в соляному розчині, щоб позбутися від мушок і черв’яків.




Нове


Популярне